Furkan Gönüllülerinden Polis İşkencesine Kınama!

Furkan gönüllüleri, bir arkadaşlarının polisler tarafından darp edilmesi olayıyla ilgili basın açıklaması yaparak, menfur saldırıyı kınadı.

Furkan Gönüllülerinden Polis İşkencesine Kınama!
09 Eyl 2019 14:35:58

Furkan Gönüllüleri adına konuşan Taha Yasin Demir Hoca, Adana Merkez'de alenen işlenen bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek "olayın içerisinde hakaret, ağır küfürler ve işkence var" ifadelerini kullandı.

Kamu memuru olan polislerin görevini kötüye kullandıklarını, yetki sınırlarını aştıklarını söyleyen Demir Hoca, "Furkan gönüllüleri olarak" ağır hakaret ve küfürler altında yapılan ve "size polisten korkulması gerektiğini öğreteceğiz" ifadelerinin kullanıldığı bu işkencenin peşini bırakmayacak, ilgili makamlara başvuruda bulunacağız" dedi.

Polisin, vatandaşı korumakla vazifeli bir kamu personeli olduğunu, vatandaşının efendisi olmadığını belirten Demir Hoca, 15 dakika boyunca yapılan bu işkencenin içerisinde bulunan tüm polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ve bu menfur olayın emniyet için yüz kızartıcı bir hadise olduğunu ifade etti.

Olaya şahitlik edenlerin ve mağdurun ifadelerinde geçtiği üzere, Alparslan Kuytul Hocanın annesine varıncaya kadar tüm Furkan Gönüllülerinin anne ve eşlerine yapılan bu küfürlerden dolayı emniyetin utanç duyması gerektiğinin altını çizdi.

Gönüllülerin, olayın peşinin bırakmayacaklarını ifade ederek sonlandırdıkları basın açıklamasının tamamı şu şekilde;



0 Yorum

Yorum Yaz