Furkan Gönüllülerinden 'Silahlı Yağmalama' İddiasına Kınama!

Furkan Gönüllüleri, tutuklu yargılanan gönüllüler hakkında çıkan 'Silahlı yağmalama' iddialarını vakfın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kınadı.

Furkan Gönüllülerinden 'Silahlı Yağmalama' İddiasına Kınama!
17 Kas 2021 00:01:45

Furkan Vakfı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımla 'Adam kaçırma' iddialarıyla tutuklu yargılanan Yusuf Tapan ve Haydar Akoraler hakkında çıkan suçlamaların yeni bir kupmas olduğu belirtilerek kınandı.

Emniyete verdiği eski ifadesini değiştiren Koray Sarısaçlı'nın, kendisini kaçıranların Furkan Gönüllüleri olduğu ve malını gasp etmek istedikleri yönündeki ifadeleri sonrası, gönüllüler hakkında 'Silahlı yağmalama' suçlamasıyla bir kez daha tutuklama kararı çıkarıldı. 

İddiaların kendilerine yönelik kurulan yeni bir kumpas olduğunu belirten gönüllüler, resmi hesaptan yaptıkları kınamada şu ifadelere yer verdi: 

Hatırlayacağınız üzere 10 Eylül Cuma günü 3 Furkan Gönüllüsü kardeşimiz gözaltına alınmış, avukatlarıyla görüştürülmemiş ve sonrasında skandal bir şekilde Adana Emniyetinde işkenceye uğradıkları ortaya çıkmıştı.

Zorla Emniyete girip müvekkilleri ile görüşen avukatlar 3 Furkan Gönüllüsü kardeşimizin kendileri ile alakalı olmayan bir kaçırılma olayı sebebiyle gözaltına alındığını ve olayı üstlenmeleri için 90’lı yılları aratmayan ve insanlık onurunu hiçe sayan çıplak arama da dahil bir çok işkencelere maruz kaldığını öğrenmiş ve kamuoyu ile paylaşmışlardı.

Bir takım güçler Furkan Gönüllülerinin adını karalamak maksadıysa Adana Emniyetinde Kardeşlerimize kendileriyle alakası olmayan suçları zorla kabul ettirmeye çalışmış; sözlü, fiili, ruhsal ve psikolojik işkencelerde bulunarak mahremiyet sınırlarını aşan muamelelerde bulunmuşlardı.

Emniyetin yaptıklarının yanı sıra işkence sonrası adli tıpa sevk edilen 3 Furkan gönüllüsü kardeşimiz yaşadıkları işkence ve darpları anlatmasına ve yaralarını göstermesine rağmen, Adli Tıp Doktorları Hipokrat yeminleri hiçe saymış, düzenlediği sahte rapora “Temizdir, Darp Yoktur” yazarak Emniyetin kanunsuzluğuna ve hukuksuzluğuna ortak olmuştu.

Hiçbir dayanağı olmayan bu suçlama sonrasında ilk çıkarıldıkları mahkemede serbest bırakılan Furkan Gönüllüleri ertesi gün talimatla olduğu apaçık belli olan ve ayaküstü, hakimin kalem odasında görülen bir mahkeme ile tutuklandılar. O günlerde kaçırıldığı söylenen Koray Sarısaçlı bu yaşadıklarının Furkan Gönüllüleri ile hiçbir alakası olmadığını, adı geçen Furkan Gönüllüleri ile aile dostu olup hiçbir husumetlerinin olmadığını açıklamıştı.

Şimdi üzerinden geçen iki ay sonrasında Koray Sarısaçlı ve Eski (imam nikahlı) eşi Asuman Sarısaçlı’nın yeniden ifade vererek ilk ifadelerini değiştirdiklerini, Koray Sarısaçlı’nın “kendisini kaçıranların Furkan Gönüllüsü olan bu kişiler olduğunu hatta malını gasp etmeye çalıştıklarını” şeklindeki hezeyan dolu açıklamalarını öğrenmiş bulunmaktayız.

Ayrıca dün sabah (15.11.2021) saatlerinde avukatlarımıza gelen bir son dakika bilgisi ile haksız bir şekilde tutuklu bulunan 3 Furkan Gönüllüsü kardeşimizin değiştirilen ifade üzerinden başka bir suçlamayla ifadelerinin alacağını öğrendik. Avukatlar dahi henüz ne olduğunu anlayamadan apar-topar mahkemeye çıkarılan Furkan Gönüllüleri hakkında hiçbir delil ve dayanağı olmayan yeni, iftira dolu ifadeye dayanarak “nitelikli-silahlı yağmalama” suçlamasıyla bir kez daha tutuklama kararı çıkartıldığını öğrendik.

BU OLAYDA ADI GEÇEN FURKAN GÖNÜLLÜLERİ ÜZERİNDEN BAŞTA ALPARSLAN Kuytul HOCAEFENDİ OLMAK ÜZERE TÜM FURKAN GÖNÜLLÜLERİNE KURULMAYA ÇALIŞILAN BU KUMPAS GİRİŞİMİNİ LANETLİYORUZ.

Koray Sarısaçlı’nın daha önce kendisine telefon açan ve polis olduğunu söyleyen kişilerin “ifadeni değiştirmezsen 4. Ağır Ceza Mahkemesin’de yargılandığın dosyadan da ceza alırsın” dediklerini söylediği ve eski eşi Asuman Sarısaçlı’nın kendisini bu konuda baskıladığı da bilinmektedir. Bu ani ifade değişikliğinin arkasında yatan karanlık oyunu ve Furkan Gönüllülerine yönelik bu yeni kumpas girişimini kamuoyunun vicdanına arz ederiz!

Bu yapılmaya çalışılanın Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 44 Furkan Gönüllüsü hakkında 4. Ağır ceza mahkemesinde hala devam ettirilmekte olan “suç örgütü” suçlamasına zemin hazırlama ve dayanak oluşturma çabası olduğunun da farkındayız!

Bu nafile çabanın yanı sıra şunun da altını çizmek istiyoruz ki: Birtakım güçler bugüne kadar gerek Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye gerek Furkan Gönüllülerine buna benzer çok kez tuzaklar hazırladılar. Bununla asıl maksatları: Furkan Hareketini lekelemek ve bu harekete gönül verenleri toplum nezdinde yalnızlaştırmaktı.

Furkan Gönüllülerini yolundan döndürmek isteyen karanlık güçler bugüne kadar ne yaptılarsa, hangi iftirayı attılarsa tutmadı. İşkence yaparak suçu cebren kabul ettirme çabaları tutmayınca yatarı olmayan“Adam kaçırma”suçlaması tutmayınca rezil ve başarısız olan karanlık odaklar bu defa da TEHDİT ya da TEKLİFLERLE ifade değişikliği yoluna gitmiş ve bu yalan ifadeye dayanarak “Nitelikli-silahlı yağmalama” suçunu isnad etmişlerdir.

Furkan Hareketi Allah’ın yardımıyla bu güne kadar her bir tuzaktan ve atılan iftiralardan, kurulan kumpaslardan alnının akıyla çıkmıştır.

Furkan Hareketi olarak bir kez daha yinelemek isteriz ki, zulüm kime yapılırsa yapılsın, kimden gelirse gelsin, yapılan tüm haksızlık ve hukuksuzlukların karşısında, Hakkın ve haklının yanında olacağız.

Umarız ki ülkemizde tüm haksızlıklar ve zulümlerin son bulduğu, gerçek suçluların yargılandığı, masumların hürriyetine kavuştuğu ve hakkın üstün tutulduğu günlere kavuşulur.



0 Yorum

Yorum Yaz