Furkan Gönüllülerine Açılan Bir Davada Daha Savcı Hatası!

Furkan gönüllülerinin özgürlük talebi ve toplumsal sorunlara yönelik yaptığı etkinliklere mahkemeler açılmaya devam ederken, bir savcının daha iddianameyi hazırlarken olay yerini yanlış yazması dikkatlerden kaçmadı.

Furkan Gönüllülerine Açılan Bir Davada Daha Savcı Hatası!
05 Mar 2020 20:08:21

SAVCI HATALARINA BİR YENİSİ EKLENDİ

Daha önce 54 Furkan gönüllüsünün yargılandığı davada savcı iddianameyi hazırlarken olay yeri ve zamanını tamamen yanlış yazmış ve mahkeme eksiklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelenmişti.

Benzer bir savcı hatası da aralarında Semra Kuytul Hocahanım'ın da bulunduğu 43 Furkan gönüllüsünün başına geldi.

Semra Kuytul Hocahanım ve beraberindeki 43 gönüllü hakkında, 10 Kasım 2019'da İstanbul sözleşmesi konulu basın açıklaması gerçekleştirmek ve izinsiz yürüyüş yapmak suçlamalarıyla dava açıldı.

MAHKEME AÇILMAYA DEVAM EDİYOR

Gönüllüler, 10 Kasım 2019'da Atatürk Parkında kitap okuduktan sonra zararsız bir şekilde basın açıklaması gerçekleştirmek istemiş ancak 10 Kasım sebebiyle basın açıklamaları engellemiş, gönüllüler bir süre parkta polis ablukası sebebiyle mahsur kalmışlardı.

Polis ablukasının ardından mahsur kaldıkları parktan çıkabilen gönüllüler, İstanbul sözleşmesi konulu basın açıklamasını engellere rağmen 5 Ocak meydanında gerçekleştirerek dağılmışlardı.

OLAY YERİ YANLIŞ YAZILDI

Olayı mahkeme intikal ettiren ve iddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı ise olay yerini karıştırarak, basın açıklamasının Adana Gar Meydanında yapıldığını kayda geçirdi.

İlgili Haber;

Furkan gönüllülerinin mahkemesinde savcının iddianameyi yanlış hazırladığı ortaya çıktı!




0 Yorum

Yorum Yaz