• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Furkan Gönüllülerinin İstanbul ve Ankara'da görülen duruşmaları sona erdi! Her iki sonuç da aynı!

Furkan Gönüllülerinin İstanbul ve Ankara'da görülen duruşmaları sona erdi! Her iki sonuç da aynı!

Furkan Gönüllüleri, Alparslan Hoca'nın tutukluluk sürecinde başlattıkları "Özgürlük Yürüyüşleri" sebebiyle bugün İstanbul ve Ankara'da yargılandıkları duruşmalar sona erdi. Toplamda 77 Furkan Gönüllüsünün çıkarıldığı duruşmalar ileri bir tarihe ertelendi.

Furkan Gönüllülerinin İstanbul ve Ankara'da görülen duruşmaları sona erdi! Her iki sonuç da aynı!
23 Eki 2020 15:18:15

İstanbullu Gönüllülerin Aylar Sonra İlk Kez İfadeleri Alındı!

Furkan Vakfı Gönüllüleri, 2 yıl önce İstanbul'da gerçekleştirdikleri "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" ve "Öncü Nesil Hocasının Yanında" yazılı atkılarıyla gerçekleştirdikleri yürüyüş sebebiyle bugün İstanbul 43'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. 3'üncü duruşması gerçekleşecek olan mahkemede gönüllülerin ifadeleri ise olaydan 16 ay sonra ilk kez dinlenmeye başlandı.

Dosyayı inceleyen hakim, eksik ifadelerin bulunması sebebiyle bir sonraki duruşmayı 23 Mart 2021 tarihine erteledi.

Polis, Namazlarına Dahi Engel Olmuştu!

Anayasal haklarını kullanarak 2 yıl önce Ekim ayında gerçekleşen İstanbul yürüyüşünde polisin haksız müdahalelerine maruz kalan vatandaşlar, yürüyüş sonrası Eminönü'nden Karaköy vapuru ile Üsküdar'a geçmiş, ardından polis zoruyla vapurdan indirilmeden tekrar Karaköy yönüne dönmüşlerdi. İçlerinde bebek ve çocukların da bulunduğu grup saatlerce soğukta bekletilmiş, namaz kılmalarına dahi müsaade edilmemişti.

Ankaralı Furkan Gönülleri de Hakim Karşısına Çıkarıldı

Geçen yıl Kasım ayında Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda basın açıklaması yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 20 Furkan Gönüllüsü vatandaş, bugün Ankara 36'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan ilk duruşmaya katıldı

Ankara'daki duruşmada da sonuç değişmedi. Hakim, şehir dışında bulunmamalarından ötürü ifade veremeyen gönüller sebebiyle duruşmayı erteleyerek 19 Ocak tarihine gün verdi.




0 Yorum

Yorum Yaz