Furkan Gönüllülerinin Özgürlük Mahkemeleri Sürüyor!

Gaziantep'te "Alparslan Hoca'ya özgürlük' konulu basın açıklamasına katılan bir Furkan gönüllüsünün bugün görülen ikinci duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Furkan Gönüllülerinin Özgürlük Mahkemeleri Sürüyor!
16 Haz 2020 13:59:23

Gaziantep'te geçen yıl katıldığı basın açıklamasında polislere mukavamet gösterdiği gerekçesiyle Gaziantep 2. Çocuk Mahkemesinde hakim karşısına çıkartılan Furkan gönüllüsünün bugün görülen ikinci duruşması, polislerin duruşmaya katılmaması sebebiyle 22 Haziran'a ertelendi.

Mahkemenin görüldüğü adliye binasının önünde bir araya gelen Furkan gönüllüleri ise Alparslan Kuytul Hoca'ya özgürlük amacıyla gerçekleştirdikleri basın açıklamasında hiçbir aşırılık yapmamalarına rağmen, bir arkadaşlarının mahkemelik olmasına; çektikleri video ile tepki gösterdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;


Kıymetli kardeşlerim ve siz değerli katılımcılar.

Bugün 16 Haziran 2020 Salı. Furkan gönüllüleri olarak az önce Gaziantep 2. Çocuk Mahkemesinde gerçekleşen 2. Duruşma hakkında kısa bilgilendirme yapmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Mahkeme, şikayetçi olan ve mahkemeye katılmayan polis memurlarının ifadesi alınmak ve şikayet durumları kendilerinden dinlenmek üzere 22.06.2020 tarihine ertelendi

Malumunuz olduğu üzere 30 Ocak 2018 de şafak baskını ile gözaltına alınıp 10 gün sonra yargısız infazla tutuklanan Alparslan Kuytul Hocaefendi 2 yıla yakın bir süre Bolu F Tipi Cezaevinde tutuldu. Tutuklu yargılandığı her iki davadan da tahliye almasına rağmen siyaseten tutuklanmasına tüm Türkiye şahit oldu.

Bizler Furkan Gönüllüleri, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebeleri ve sevenleri olarak en baştan beri onu yalnız bırakmadık. Bu süreçte Alparslan Hocaya sahip çıkıp yalnız bırakmadığımızı gösterme ve bu zulmü unutturmama adına çeşitli pasif eylemlerin yanı sıra özgürlük yürüyüşleri, basın açıklamaları ve adalet bekleyişleri yaptık.

Bunun neticesinde hakkımızda onlarca dava açıldı ve hukuksuz birçok uygulamaya maruz kaldık. Az önce de bunlardan biri gerçekleşti.

Türkiye’deki zulme ve adaletsizliğe dikkat çekmek için Gaziantep Furkan Gönüllüleri tarafından yapılan basın açıklamasına katılan M.A. adlı kardeşimizin yargılandığı mahkememin 2. Duruşması az önce gerçekleşti. Daha önce de defaatle söylediğimiz gibi bir kez daha altını çizerek söylemek istiyoruz. Basın açıklaması yapmak her vatandaşın kanuni hakkıdır ve yapılan basın açıklamasının hukuka aykırı hiçbir yönü yoktur. Furkan gönüllüleri daha önce de ülkemizde yaşanan adaletsizliklere ve zulümlere dikkat çekmek için birçok kez basın açıklaması gerçekleştirmiştir. Açıklama yapılan yerde ve çevresinde bulunan vatandaşlara en ufak bir rahatsızlık vermemiş, bu konuda her zaman hassas davranmışlardır. Bu itidalli duruş polis kameralarına da yansımıştır. Emniyet güçlerinin orantısız müdahalelerinde dahi polise karşı en ufak bir mukavemet gösterilmemiştir. Asla kanun aykırı bir davranış sergilenmemiştir.

Dosyada bahsi geçen kişinin ifadesinde direnme göstermediği, polise direndiği veya vurduğuna dair herhangi bir görüntü ya da video kaydı bulunmadığı halde ne yazık ki savcılık elinde konuya dair tek bir delil bulunmamasına rağmen soruşturma başlatmıştır. Basın açıklamasını duyan ve katılmak isteyen, herhangi bir eylemde bulunmayan gence yapılan bu muamelenin keyfi olduğu gayet açıktır. Bu durum ülkemizin geldiği vahim durumu bir kez daha gözler önüne seriyor. Hiç kimsenin bir etkinliğe katılmasına tahammül gösterilmiyor. Her şey suç kapsamına girdirilmek isteniyor.

Furkan Gönüllülerinin başlattığı bu meşru mücadele Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin şahsında başlatılmış olsa da aslında bütün mazlumların kurtuluşu, İslam’ın ve Müslümanların muhafazası adına verilen bir mücadeledir. Alparslan Hoca, İslam’ı yaşayan ve anlatan bir alimdir. Korkusuzca yapmış olduğu bütün konuşmaları, İslam’ı, Müslümanları ve vatanını korumak içindir.

Furkan Gönüllüleri Olarak; Zulme, baskıya karşı durmaya, kim olursa olsun mazluma sahip çıkmaya ve her fırsatta İslam dininin en temel hakikati olan Tevhid gerçeğini ve adaleti anlatmaya devam edeceğiz.

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz