Furkan Gönüllüsü Öğrencilere Bir Kez Daha "Sizi Sokağa Atacağız" İhtarı!

Adana'da üniveriste öğrencilerinin yaşadığı evi kapatmaya giden yetkililer, gittikleri eve daha önce tebligat göndermediklerini fark edince evi boşaltmaları için ek süre vererek geri döndü.

Furkan Gönüllüsü Öğrencilere Bir Kez Daha "Sizi Sokağa Atacağız" İhtarı!
02 Haz 2020 13:16:28

Furkan gönüllüsü üniveristeli öğrencilere 'sokağa atılma' ihtarı bitmiyor.

'Muhtardan Öğrenseydin'

Üniversiteli öğrencilerin yaşadığı evi kapatmaya giden yetkililer, öğrencilerin 'ne bize ne de ev sahibimize tabliğat yapılmadı, evden çıkmayacağız' demesi üzerine mühlet vererek evden ayrıldı. 

Kendilerine tebligat ulaşmadığını belirten gence bir memurun "muhtara gidip öğrenseydiniz" yanıtı ise öğrencileri ve komşularını şaşkınlığa uğrattı.

Komşularından Öğrencilere Destek

Mühürleme haberini alan  arkadaş ve komşuları ise evin önüne gelerek, öğrencilere destek oldu. 

"Bu öğrencileri yılardır tanıyoruz, tertemiz çocuklar" diyen  komşu ve arkadaşları, evin mühürlenmemesi için kapıda bekleyişlerini sürdürdü.

'28 Şubat Devam Ediyor'

'28 Şubat devam ediyor', öğrenci evleri kapatılmasın' şeklinde sloganlar atan vatandaşlar, öğrencilerin her daim yanında oldukları mesajını verdiler.

Bu İhtarlar Talimatla Mı Geliyor?

MEB  raporu ve mahkeme kararıyla öğrenci evlerinin mesken olduğuna hükmedilmesine rağmen, öğrencilere kapatma ihtarlarının gelmesi, "Evleri kapatma kararı, talimatla mı verildi?" sorusunu akıllara getirdi.

Yetkililer geldiği sırada öğrenciler canlı yayın yaptılar. İşte o canlı yayınlar;


Etiketler:   Öğrenci Evleri


0 Yorum

Yorum Yaz