• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Furkan Hareketi Mensubu: "Tüm Türkiye duysun, bugün Konya Emniyeti'nde Çıplak Arama Yapıldı!"

Furkan Hareketi Mensubu: "Tüm Türkiye duysun, bugün Konya Emniyeti'nde Çıplak Arama Yapıldı!"

Konya Emniyeti tarafından hukuksuzca gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan Furkan Hareketi mensubu yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı!

Furkan Hareketi Mensubu: "Tüm Türkiye duysun, bugün Konya Emniyeti'nde Çıplak Arama Yapıldı!"
13 Haz 2022 01:24:29

Bugün Konya'da anayasal haklarını kullanarak Adalet ve Özgürlük eylemi gerçekleştiren Furkan Hareketi mensupları, Konya Emniyeti tarafından darp edilerek gözaltına alındı. 

Terörle Mücadele Şubesine götürülen 12 erkek 11 kadın hareket mensubunun emniyet mensuplarının çirkin muamelesine maruz kaldığı ortaya çıktı! 

Olaylara şahit olan bir hareket mensubu yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Konya Emniyeti'nde 'çıplak arama' gerçekleştirildiğini yazan kadın; "Tüm Türkiye duysun, bugün Konya'da çıplak arama gerçekleştirildi ifadeleri kullandı. 

Hareket mensubu olayı şu ifadelerle kaydetti:

"Bugün #KonyaEmniyeti tarafından göz altına alınanlardan biriyim. Tam anlamıyla hukuksuz ve ahlak dışı muameleye maruz kaldık. Yaptıkları zulmü kayda aldığım için göz altına alındım. Erkeklerin olduğu  otobüse bindirildim. Otobüsün içinde vahşice davranan polislere şahit oldum

Polis otobüsünün içinde gözü dönmüş halde bir yandan tekmelerle yumruklarla bir yandan hakaretlerle müdahale edildi. Video çekilmesine tahammül dahi edememelerinin sebebi yaptıkları zulmün gün yüzüne çıkacak olması ki her kayda alanı darp ettiler

Adeta kendini ringde zanneden polislerin elleri kelepçeli savunmasiz insanlara yumruklarla mudahele etmesinin bir izahı olamaz. Bize suçlu muamelesi yapamazlar Biz hakkımızı istiyoruz Alana kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz!

Çıplak aramaya ilişkin “Siz nerden uyduruyorsunz bunları! Devlete iftira atıyorsunuz” “Devlet ne gerekiyorsa gereğini yapıyor!” diyerek YALAN SÖYLEYEN yetkililer! Tüm Türkiye duysun Bugün Konya'da çıplak arama yapıldı!
Bu ahlaksızlığı namussuzluğu kınıyoruz

Tem'de 7 aylık bebeğimle ifade vermek zorunda kaldım Bu ayıpla da anılmak ve  daha fazla rezil olmak istememiş olacaklar ki sonrasında serbest bırakıldım

Ey Zalimler! Ne kadar zulmederseniz zulmedin Siz de yapacağınızı yapın Bizde yapacağımızı yapacağız 
Sonuna kadar direneceğiz ve mücadeleye devam edeceğiz. Karşınızda korkak insanlar değil davasına gönülden bağlı yiğitler var!"



0 Yorum

Yorum Yaz