Furkan Nesli Dergisi 118. Sayısını Çıkardı: Muhalefet Ruhu ve Mücadele Şuuru

Furkan Nesli Dergisi, kaybettiklerimiz konularını ele almaya devam ederek Muhalefet Ruhu ve Mücadele Şuuru başlıklı son sayısını çıkardı.

Furkan Nesli Dergisi 118. Sayısını Çıkardı: Muhalefet Ruhu ve Mücadele Şuuru
28 Şub 2021 11:12:22

Başyazarlığını Alparslan Kuytul Hoca'nın yaptığı Furkan Nesli Dergisi, "Kaybettiklerimiz Muhalefet Ruhu ve Mücadele Şuuru" başlıklı yeni bir sayı hazırladı.

118. sayısını yayımlayan dergi, editör yazısında "Müslümanların muhafazakârlaşarak davalarından taviz verir hâle gelmesindeki faktörlerden biri olan muhalefet şuurunun kaybedilmesi, beraberinde mücadele ruhunun da kaybolmasına sebep olmuştur." ifadelerini kullandı.

"Haramların yaygın olduğu bir memlekette doğruları söylemek kadar yanlışlara yanlış demek de zalimin zulmüne engel olmak da en temel vazifemizdir." notunu kullanan dergi editörü, yazısında 118. sayının içeriği hakkında da bilgi veriyor.

Derginin resmi twitter hesabının takipçileri, “ Muhalefet Ruhu ve Mücadele Şuuru” kapaklı sayının duyurusunu, “Hayırlara vesile olsun. Bu sayı da çok güzel görünüyor. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun...” mesajlarıyla karşıladı.

Editörden 118. sayı;

“Kaybettiklerimiz” serisine şubat ayında “Muhalefet Şuuru ve Mücadele Ruhu” ile devam ediyoruz. Müslümanların muhafazakârlaşarak davalarından taviz verir hâle gelmesindeki faktörlerden biri olan muhalefet şuurunun kaybedilmesi, beraberinde mücadele ruhunun da kaybolmasına sebep olmuştur.

Hâlbuki şirkin olduğu, mazlumlara güçlüler tarafından zulmedildiği ve haramların yaygın olduğu bir memlekette doğruları söylemek kadar yanlışlara yanlış demek de zalimin zulmüne engel olmak da en temel vazifemizdir. İlk cümlesi Tevhidle yani “La” diyerek başlayan bir din, bize muhafazakârlığı değil tam tersi muhalif olmayı öğretmektedir. 

Başyazarımız Alparslan Kuytul Hocaefendinin başyazısı, yazarlarımızın konuyla ilgili yazıları ve dolu dolu içeriğimizle kaybettiğimiz muhalefet şuuru ve mücadele ruhunu yeniden nasıl kazanacağımıza dair Kur’an ve Sünnet ışığında çözümler sunmaya gayret ettik.

Furkan Nesli olarak, İslam’ın hakikatlerini savunan ve taviz vermeden İslami mücadelenin içerisinde yer almaya devam eden aynı zamanda kaybettiğimiz bu şuur ve ruhu tekrar kazanarak İslam davasına hizmet edecek bir neslin gelmesi için mücadele edenlerden olmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz. Hayırlı okumalar…



0 Yorum

Yorum Yaz