Furkan Nesli Dergisi Tarafından “Adalet ve Hürriyet” Konulu Panel

Adana’da Furkan Nesli Dergisi Adalet ve Hürriyet konulu bir panel düzenledi. Panelin konukları Mazlumder şube başkanı Ali Öner, Alparslan Kuytul Hocanın avukatı Adem Tural ve avukat Mehmet Ali Başaran oldu.

Furkan Nesli Dergisi Tarafından “Adalet ve Hürriyet” Konulu Panel
23 Tem 2019 22:06:12

 Furkan Nesli Dergisi tarafından 21 Temmuz pazar günü “Adalet ve Hürriyet” konulu panel programı düzenlendi. 
Programa Konuşmacı olarak Mazlumder İstanbul Başkanı Ali Öner, İstanbul barosundan Avukat M. Ali Başaran ve Adana barosundan Avukat Adem Tural katıldı.

Programda Türkiye’nin gündeminde olan özellikle haksızlığa uğrayanlar için çok önemli olan “Adalet ve Hürriyet” konusu konuşuldu. Konuşmacılar, “Adaletin Türkiye açısından son günlerdeki durumunu, hürriyetin, ifade özgürlüğünün durumunu” anlattılar.

Furkan Nesli Dergisinin düzenlediği Adalet ve Hürriyet konulu panele katılan Mazlumder İstanbul şube başkanı Ali Öner Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne yaşanan hukuksuzlukların sosyolijisini anlattı. Öner, İnsanların hukuka neden ihtiyaç duyduğundan bahsederek hukukun toplumsal yaşamı düzenlediğini, karşılıklı ilişkilerde hakem olacak düzenlemeler yapmasına ihtiyaç duyduyduğunu ifade etti.

Avukat Adem ise muhalif duruşun adaletin tesisine katkısını, özellikle son zamanlarda devletin kutsallaştırılmasını ve devletin bekasının sürekli göz önüne getirilmesini günümüzdeki örneklerle yansımasını anlattı. Tural “Muhalif kişiler devletin faaliyetleriyle susturulmaya çalışıyor. Bunun amacı da devletin bekası kavramı... Yeni bir düzen kurulmuş, bu düzenin korunması için de devlet bir takım sistemler kuruyor. Bugünkü aracı da ağır ceza mahkemeleri...” ifadelerini kullandı.

Son olarak panelde söz alan M. Ali Başaran ise Türkiye’deki cezaevleri ve hak ihlalleri hakkında sunumunu yaptı. Başaran “Türkiye’de yargıdan bahsedeceksek “Yargısız infaz” demek daha doğru olur… Ağır ceza mahkemelerini kullanarak esasında sisteme muhalif olan bu kişileri susturmaya çalışıyor. Yargının yok etme faaliyetlerinin hiç birini hukuksuzluk olarak görmüyor” ifadelerini kullandı.

HABER VİDEOSU;






0 Yorum

Yorum Yaz