Furkan Nesli Dergisi'nden Coronavirüs'e Farklı Bakış: Uyanmak ve Allah'a Yönelmek

Furkan Nesli Dergisi, dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisini farklı bir bakış açısından değerlendirildiği 108. sayısının çıktığını duyurdu.

Furkan Nesli Dergisi'nden Coronavirüs'e Farklı Bakış: Uyanmak ve Allah'a Yönelmek
01 Mayıs 2020 16:02:04

Başyazarlığını Alparslan Kuytul Hoca'nın yaptığı Furkan Nesli Dergisi, “Uyanmak ve Allah’a Yönelmek" kapak konulu manevi içerikli bir 'Covid-19' dosyası hazırladı.

Dergi editörü ise editör yazısında “Bizler Furkan Nesli olarak yaşadığımız bunca şeyin Allah’ın kullarına vermiş olduğu birer imtihanı olduğuna inanıyor şartlar ne olursa olsun her konuda Allah’a yönelmemiz gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Dergi, başyazı bölümünde okuyucuları ile Alparslan Kuytul Hoca'nın “Uyanmak ve Allah’a Yönelmek” başlıklı konulu dersinden hazırlanmış makaleyi paylaştı.

"RABBİMİZE DÖNMEK ZORUNDAYIZ"

Başyazı bölümünde Alparslan Hoca, "Neslimizi kurtarmak için Rabbimize dönmek zorundayız. Neslin kurtarılması için bazı insanlar kendini vakfetmeli. Bütün ömrünü vakfedebilenler bütün ömrünü, birkaç yılını vakfedebilenler birkaç yılını, günde birkaç saatini vakfedebilenler birkaç saatini, parasını vakfedebilenler parasını vakfetmeli. İnsan mutlaka bir şeylerini Rabbi uğruna vakfetmelidir." ifadelerine yer verdi.

Dr. Murat Gülnar’ın hazırladığı “Kur'an'da İnabe Kavramı" başlıklı yazıda, İnabe kavramının kelime manasına, Kur'an'da geçen şekillerine, İnabe'nin Tevbe ve tasavvuf ile ilişkisine değiniliyor

"Allah'a yönelmek fıtratın sesidir"

Furkan Nesli yazarı Dr. Gülnar, yazısında "Aslında kişinin Allah Azze ve Celle’ye yönelmesi fıtratın sesidir. İster inansın ister inanmasın insanlar zor durumda kaldıklarında, çaresiz anlarında refleks olarak ağızlarından dua kelimeleri dökülür." dedi.

Furkan Nesli Dergisi'nin Covid 19 pandemisine İslami bir perspektifden baktığı 108. sayıda ayrıca, "Efendimiz’in Bulaşıcı Hastalıklara Karşı Aldığı Önlemler"başlıklı bir hadis sayfası, "Corona Virüs Sonrası Ortaya Çıkan İlginç Bilgiler" başlıklı güncel sayfa, "Günaydın Dünya" başlıklı foto- yorum sayfası ve daha birçok sayfa okuyucunun istifadesine sunuluyor.

108. sayıda ayrıca, Alparslan Kuytul Hoca ile bir önceki sayıda başlanılan röportaj sayfasına da devam ediliyor.

Alparslan Kuytul Hoca, Furkan Nesli'nin bu sayısında yayımlanan röportajında uyuşturucu vb kötü alışkanlıkların artması ile ilgili bazı istatistiki bilgiler paylaşıyor.




0 Yorum

Yorum Yaz