Furkan Vakfı Eski Genel Başkanı Hasan Demir'den Mahkeme Sonrası İlk Açıklama

Bugün gerçekleşen mahkemeden Alparslan Hocanın tutukluluğunun devamına karar verilirken vakıf başkanı Ali Alagöz’ün ise tahliyesine karar verildi. Adliye çıkışı Furkan Vakfı eski genel başkanı Hasan Demir açıklamada bulundu.

Furkan Vakfı Eski Genel Başkanı Hasan Demir'den Mahkeme Sonrası İlk Açıklama
06 Eyl 2019 16:56:20

Bugün 4. Duruşması görülen Furkan Vakfı davası az önce sona erdi. Alparslan Hocanın tutukluluğunun devamına karar verilirken vakıf başkanı Ali Alagöz’ün ise tahliyesine karar verildi. Adliye çıkışı Furkan Vakfı eski başkanı açıklamada bulundu.

Adliye çıkışında Hasan Demir şu şekilde açıklamada bulundu;

“Allah’a hamdolsun 574 gün sonra vakıf başkanımız Ali Alagöz tahliye edilmiştir. Dosyadaki tüm bilgi ve belgeler toplanmış, tüm sanık ve tanıklar dinlenmiş ve dava dosyasına eklenecek herhangi bir bilgi ve belge kalmamıştır. Dava sürecinin başından beri toplanan tüm deliller Alparslan Hocanın suçsuz olduğunu ispat ediyor olmasına rağmen uzun tutukluluk sürecinin artık bir infaza dönüştüğüne tüm kamuoyu şahitken ne hazindir ki mahkeme sanki 20 aylık süre yetmemiş gibi yeniden tutukluluğun devamına karar vermiştir. Hukuki açıdan bakıldığında tahliye hatta beraat alması gerekirken Alparslan Hocanın tutukluluğunun devamına kararı verilmesi mahkemelerin hukuku değil gücü ve siyaseti dikkate aldıklarının göstergesidir.”



0 Yorum

Yorum Yaz