Furkan Vakfı’nın Basın Açıklamasına Tomalı Müdahale

Emniyet yetkilileri ile görüşen Alparslan Kuytul Hocaefendi görüşmeden sonra kalabalığa yaptığı açıklamada “Benim size bu dağ başında konuşma yapmamı ve sonra da dağılmamızı istiyorlar. Ben bu kadar insanı buraya dağılın demek için toplamadım, şimdi herkes arabalarına binsin gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz” demesinin ardından polis barikat kurarak tomalar ile yolu kapatıp ve tazyikli su ile müdahale etti.

Furkan Vakfı’nın Basın Açıklamasına Tomalı Müdahale
30 Mayıs 2016 12:47:02

Furkan Vakfı’nın Basın Açıklamasına Tomalı Müdahale

Furkan Vakfı’nın İskenderun’da İsa Taş Plaza Düğün Salonun da 29 Mayıs 2016 Pazar günü düzenleyeceği  “İstanbul’un Fethi ve Fetih Nesli”  konulu konferansı, güvenlik gerekçesi ile iptal edildi.

11.05.2016 tarihinde Kaymakamlığa verilen müracaat kabul edilerek konferans yapılmasına izin verilmişti. İznin ardından Furkan hareketi mensupları on binlerce el ilanı ve afiş bastırarak gece gündüz yoğun çabalarla konferansı halka duyurmaya çalıştılar.

Alınan izne rağmen sanki yapılan konferans yasal değilmiş gibi Furkan hareketi mensupları afişlerinin toplanmasından, düğün salonu sahiplerinin vazgeçirmek için ikna edilmeye çalışılmasına hatta sponsorların tehdit edilmesine varana kadar her türlü engelleme ile karşı karşıya kaldılar.

Bunun üzerine Furkan Vakfı resmi sitesinden şu duyuruda bulundu:

Furkan Vakfı olarak bu Pazar İskenderun’da gerçekleştireceğimiz konferansımız güvenliği sağlayamama gerekçe gösterilerek kaymakamlık tarafından engellenmeye çalışıldı. Ancak biz kendi güvenliğimizi sağlamayı üzerimize alarak 29.05.2016 günü İskenderun konferansını tertipleyeceğiz.

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Konferansın İptal olması kararının üzerine Türkiye’nin birçok ilinden basın açıklaması için oraya gitmek isteyen Furkan hareketi mensuplarının İskenderun şehrine girmelerine Emniyet Güçleri tarafından izin verilmedi.

Basit iptal gerekçesini kabul etmeyeceklerini belirten Furkan hareketi mensupları İskenderun’a gitmek isterken saat 12.00 sıralarında polisin tüm yolları kapatması sonucu Tarsus- Adana-Gaziantep Otoyolu’nda Dag-sa tesislerinde toplandı. Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte yaklaşık 7-8 bin kişi tesiste alıkonuldu. Katılımcıların bir kısmı da Dağ-sa tesislerine bile ulaştırılmayarak araçları bağlandı ve güvenlik kontrollerinde alıkonuldu.

Emniyet yetkilileri ile görüşen Alparslan Kuytul Hocaefendi görüşmeden sonra kalabalığa yaptığı açıklamada “Benim size bu dağ başında konuşma yapmamı ve sonra da dağılmamızı istiyorlar. Ben bu kadar insanı buraya dağılın demek için toplamadım, şimdi herkes arabalarına binsin gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz” demesinin ardında polis barikat kurarak tomalar ile yolu kapattı. Araçların tesiste mahsur kalıp çıkışına izin verilmemesinin üzerine çareyi otobana inerek yolu kapatmakta bulan ve içlerinde kadınlar ve çocuklarında olduğu kalabalığa biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi.

Tekbirler ve sloganlar ile direnerek geri adım atmayacaklarını gösteren binler yaşanan sıkıntılı anlara rağmen,

Biz Terörist Değiliz, Biz Müslümanız!

Zalimler Allah’a Hesap Verecek!

İslami Hareket Engellenemez!

Öncü Nesil Her Daim Hocasının Yanında!

Sloganları ile Tarsus, Adana, Gaziantep otobanını çift taraflı kapatarak tomaların önünde oturma eylemi yaptı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi başta olmak üzere binlerce Furkan Vakfı gönüllüsünün, tüm müdahalelere rağmen yerinden ayrılmaması ve otobanda oturma eylemine devam etmeleri üzerine bir takım yetkililer Alparslan Kuytul Hocaefendi ile irtibata geçerek anlaşma sağlamaya çalıştı. 

Binlerce kişinin ısrarlı bekleyişi ve yapılan görüşmeler sonucu Hatay Valiliği’nden İskenderun’un merkezinde basın açıklaması yapılmasına izin verildi. Bu şartla eylemine son veren topluluğun, İskenderun merkezde, İstasyon Meydanı’nda tahsis ettiği miting alanına emniyet güçleri eşliğinde girmesine izin verildi.

On binden fazla kalabalığı İskenderun İstasyon meydanına sevk eden Emniyet mensupları İskenderun’da ciddi güvenlik tedbirleri ile Basın açıklamasına eşlik etti.

Valilikten çıkan iznin sonunda diğer kontrol noktalarında alıkonulan Furkan Hareketi gönüllülerinin de iştiraki sonucu on binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen “Basın Açıklaması” olaysız sona erdi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz