Gaziantepli Furkan Gönüllülerinin Mahkemesi Sona Erdi!

Bugün, Gaziantep'te hakim karşısına çıkan 16 Furkan Gönüllüsünün mahkemesi sona erdi. 2911 sayılı kanuna muhalefet suçlamasıyla haklarında soruşturma açılan vatandaşların bir sonraki duruşması 27 Ocak'a ertelendi.

Gaziantepli Furkan Gönüllülerinin Mahkemesi Sona Erdi!
01 Ara 2020 15:34:22

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutuklu kaldığı süreçte "Özgürlük yürüyüşleri" kapsamında başlatılan eylemler sebebiyle yargılanan Furkan Vakfı Gönüllüleri'nin mahkemeleri dur durak tanımıyor.

Gaziantep'te gerçekleştirilen eylem sonrası açılan soruşturma önce "Suç ve suçluyu övme" ve "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet" suçlamasıyla başlatılmış, ardından "Suç ve suçluyu övme" iddiasına takipsizlik kararı verilmişti.

Furkan Gönüllülerinin Bir Mahkemesi Daha Ertelendi!

Bugün, Gaziantep 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8'inci celsesi görülen 16 kişinin yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 27 Ocak tarihine ertelendi.

Mahkeme sonrası Kırkayak Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce vatandaş Türkiye'deki yargı zulmünü kınama amaçlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Vatandaşlar açıklama esnasında "Biz hakkı söylemenin bedelini ödüyoruz" ile "Tevhid, adalet, hürriyet, medeniyet" yazılı branda açarak hukuksuzca uzatılan mahkemelere tepki gösterdi.



0 Yorum

Yorum Yaz