Geçtiğimiz hafta Filistin’de 125 noktada çatışma yaşandı

Geçtiğimiz hafta Batı Şeria ve Kudüs'ün farklı bölgelerinde 45 noktada çatışma yaşanırken, Filistinlilerin yanı sıra çok sayıda İsrailli asker ve Yahudi yerleşimci de yaralandı.

Geçtiğimiz hafta Filistin’de 125 noktada çatışma yaşandı
01 Mayıs 2021 17:51:49

30 Nisan Cuma günü, Filistin’in farklı bölgelerine baskınlar düzenleyen işgal güçleri ile Filistinliler arasında 14 noktada çatışma meydana geldi. Çatışmalarda biri gerçek mermiyle olmak üzere 10 Filistinli yaralandı.

Ayrıca İsrail işgal güçleri, dün Beytulahim'in güneyinde "Gush Ghatsion" yakınlarında bıçaklama eylemi girişiminde bulunduğu iddiasıyla Filistinli bir gence ateş açarak ağır yaraladı.

İşgal güçleri ile Filistinliler arasında perşembe 10, çarşamba günü ise 10 farklı noktada çatışma yaşandı. Söz konusu çatışmalarda 4 Yahudi yerleşimci yaralandı.

Diğer yandan 14 ayrı noktada çatışmanın yaşandığı salı gününde çıkan çatışmalarda ise bir Filistinli, 3 İsrail askeri ve 2 yerleşimci yaralandı.

Pazartesi 18, pazar 20 ve cumartesi günü 39 farklı noktada yaşanan arbedede çok sayıda Filistinli sivil ve Siyonist yaralanırken Yahudi yerleşim bölgelerine ve işgal güçleri devriyelerine de molotof kokteylleri atıldı.
 
Mübarek Ramazan ayının onuncu gününde Kudüs sokakları, işgal ve Yahudi yerleşimciler karşıtı büyük bir direnişe tanıklık etmişti.

Etiketler:   Filistin israil


0 Yorum

Yorum Yaz