• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Gergerlioğlu'ndan kendisine 'terörist' diyen Soylu'ya: Kral çıplak dediğim için saldırıyor

Gergerlioğlu'ndan kendisine 'terörist' diyen Soylu'ya: Kral çıplak dediğim için saldırıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hakkında 'FETÖ'cü teröristtir' ifadelerini kullandığı insan hakları savunucusu HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Neden bana saldırıyorlar? 'Kral çıplak' dediğim için. 'Çıplak arama var' dediğim için. Biz insan hakları savunucularını anlamayanlar yalanlar, hakaretler, iftiralarla saldırabilir; ama biz biliyoruz ki millet arkamızdadır" dedi.

Gergerlioğlu'ndan kendisine 'terörist' diyen Soylu'ya: Kral çıplak dediğim için saldırıyor
24 Ara 2020 18:09:57

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, kendisi hakkında 'FETÖ'cü teröristtir' diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt verdi.

Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, "Süleyman Soylu bana iftira atarak 'FETÖ'cü terörist' demiş. Aslında onun seviyesine inmek istemem ama bir insan hakları savunucusu olarak hakkı üstün tutarım ve söyleyeceğimi burada beyan edeyim" dedi.

'ZALİME KARŞI MAZLUMUN YANINDAYIM'

"Neden bana saldırıyorlar?" diye soran Gergerlioğlu, "Kral çıplak dediğim için. 'Çıplak arama var' dediğim için. Kadınlara, erkeklere, çocuklara yapılan cinsel tacize karşı çıktığım ve tüm kamuoyu yanımda olduğu için, arkamda millet olduğu için bana saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Açıklamasına, "Ben herhangi bir grubun üyesi olsam kimseye bırakmam kendim söylerim" diyerek devam eden Gergerlioğlu, "Ben bir insan hakları savunucusuyum. Mağdurun kimliğine bakmam, zalime karşı mazlumun yanındayım. Yıllardır insan hakları savunucusu olarak hiçbir kimsenin kimliğine bakmadım. Ben sadece ve sadece mağduriyetlere odaklandım" diye konuştu.

'SOYLU MAĞDUR OLSA ONUN DA HAKKINI SORARIM'

Gergerlioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yarın Süleyman Soylu da mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Yarın AK Parti muhalefete düşse, mağdur olsa onun da hakkını sorarım. Biz insan hakları savunucularını anlamayanlar yalanlar, hakaretler, iftiralarla saldırabilir; ama biz biliyoruz ki millet arkamızdadır, kamuoyu arkamızdadır, hak arkamızdadır."



0 Yorum

Yorum Yaz