Halktan belediyeye tepki: Konser değil hizmet istiyoruz!

Batman’ın kuruluş yıl dönümü ve Petrolspor’un şampiyonluğunu kutlamak amacıyla 8 Mayıs’ta düzenlemek istediği konsere tepki gösteren Batman halkı, belediyeden konser değil hizmet beklediklerini belirtti.

Halktan belediyeye tepki: Konser değil hizmet istiyoruz!
07 Mayıs 2022 17:12:30

Batman’ın kuruluş yıldönümü ve Petrolspor’un şampiyonluğunu kutlamak amacıyla 8 Mayıs’ta düzenlemek istediği konsere tepki gösteren Batman halkı, belediyeden konser değil hizmet beklediklerini belirtti.

Batman’ın alt ve üstyapısının eksiklikleri giderilmeden vatandaşın hizmetine harcanması gereken kamu parasının örf ve adetlerine uymayan bu tür konserlere harcanmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan halk, bu tür konserlere ihtiyaçlarının olmadığını söyledi.

 “Gerekli çalışmalar yapılmazken konserlere para verilmesi halka haksızlıktır”

Bu tür konserleri tasvip etmediklerini dile getiren Vedat Aydın, “Batman’a gelecek olan sanatçı ve ondan önce de gelen sanatçıları iyi biliyoruz. Bunların hem giyim kuşamları hem yaptıkları icraatları hiçbir şekilde halkımızın örf ve adetlerine uygun değildir. Batman Petrolspor’un şampiyonluğunu canı gönülden tebrik ediyoruz. Batman halkı dindar bir halktır. Bizde Petrolspor’un kutlamalarına gitmek istiyoruz ama bu tür konserler kutlamaya gitmemize mani olmaktadır.” dedi.

Konserin iptal edilmesini istediklerini belirten Aydın, şöyle devam etti: “Dün Batman’da kısa sürede yağan yağmurdan sonra altyapı yetersizliği nedeniyle her tarafı sel alıp götürdü. Batman’ın böyle ihtiyaçlarına ödenek yokken halka faydası olmayan böyle konserlere ve festivallere ödenekler çıkıyor. Batman Belediyesi ve Valiliği; Batman’ın ihtiyacı olan gerekli çalışmaları yapmazken gereksiz konserlere para vermesi Batman halkına haksızlıktır. Bu konserleri kesinlikle tasvip etmiyoruz ve bu konserin derhal iptal edilmesini istiyoruz.”

“Bu tür konserler örf ve adetlerimize aykırıdır”

Böylesi konserlerin düzenlenmesini doğru bulmadıklarını ifade eden Ömer Faruk Şahin ise şunları söyledi:

“Bu tür konserler genç nesil üzerinde kötü algılar oluşturmaktadır. Bu tür konserler örf ve adetlerimize de aykırıdır. Bu tür konserlerin Batman’da yapılmasını kabul istemiyoruz. Batman Belediyesinin önceliği Batman’ın sokak ve caddelerinde eksik olan hizmetleri tamamlamasıdır. Hande Yener gibi bir sanatçıyı buraya getirip konser yaptırmanın Batman’a bir faydası yoktur. Bu sanatçının konserleri İslam’a uygun olmayan ve gençleri yozlaştıran bir konserdir. Bu konseri kesinlikle istemiyoruz.”

“Bu zor ekonomik süreçte paraların böyle yerlere harcanması çok yanlış”

“Müslüman bir şahsiyet böyle bir konseri kabul edemez.” diyen Mahmut Dolmaz, “Çünkü bu gençlerin ahlaki değerlerine çok olumsuz etkiler bırakmaktadır. İkincisi ise bu tür konserlere verilen ödeneklerin bu zor ekonomik süreçte böyle yerlere harcanması çok yanlıştır. Batman’ın altyapı sorunu var ve yolların çoğu bozuk. Bu ödeneklerin buralara harcanması gerekirken bu tür şeylere harcanması çok gereksiz. Bu konserin kesinlikle iptal edilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Paralar konserlerle israf edilmesin”

Batman’ın birinci önceliğinin altyapı eksiklikleri olduğuna işaret eden Abdülbasir Onuk, “Batman Belediyesinin yapması gereken bir sürü hizmet varken Batman’ın bu konsere ihtiyacı yoktur. Bu tür konserle Batman’ın kültürüne, örf ve âdetine ters düşmektedir. Bu konserler gençlerin yozlaşmasına sebep olur. Bu konseri istemiyoruz, karşıyız. Batman Belediyesinin parası böyle konserlerle israf edilmesin.” dedi.

“Konserin iptal edilmesini istiyoruz”

Düzenlenmek istenen konsere tepki gösteren bir diğer vatandaş Aydın Özer de şunları kaydetti:

“Bizler için konserler önemli değildir. Bizim için önemli olan halkın sağlığı, güvencesi, hizmeti ve esnafların birlik ve beraberliğidir. Bir yıldır burada yapılması gereken bir tadilat var ama yapılmıyor. Günde belki 15 kişi bu çukura takılıp düşüyor. Buraya bir kapak takamayan gidip konser düzenliyor. Demek ki konserler bizim sağlığımızdan daha önemlidir. Konserin iptal edilmesini istiyoruz. Konsere verilen parayı getirip buralara harcasınlar.”

 “Batman’ın geliri Batman’a harcansın”

Konserin iptal edilmesini istediklerini belirten Mehmet Sıddık Onuk, “Batman’da düzenlenmek istenen konsere karşıyız ve yapılamasını istemiyoruz. Bu konser ne İslam’a ne de bizim örf ve adetlerimize uygun değildir. Bu konserlerle gençlerimizin ahlakı bozulmaktadır. Dün burada bir yağmur yağdı, altyapı yetersiz olduğu için yağmur suyu sel gibi cadde ve sokaklardan taştı. Batman’ın geliri Batman’a harcanmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Etiketler:   Batman


0 Yorum

Yorum Yaz