Hamas lideri: Kudüs'ün kılıcı kınına girmeyecek

Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Es-Sinvar, “Geçen yıl kuşandığımız Kudüs’ün Kılıcı, Allah’ın izniyle özgürlüğe kavuşuncaya ve mülteciler topraklarına dönünceye kadar kınına girmeyecek” dedi.

Hamas lideri: Kudüs'ün kılıcı kınına girmeyecek
01 Mayıs 2022 15:13:44

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze Şeridi’ndeki lideri Yahya Es-Sinvar, “Geçen yıl kuşandığımız Kudüs’ün Kılıcı, Allah’ın izniyle özgürlüğe kavuşuncaya ve mülteciler topraklarına dönünceye kadar kınına girmeyecek” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberinne göre, dün akşam (30 Nisan Cumartesi) Gazze kentinde halka hitap eden Es-Sinvar, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nın sonuçlarının takdir edilenden daha büyük olduğunu ve Mescid-i Aksa’nın bereketiyle etkisinin hâlâ yayıldığını söyledi.

Dünya liderlerini ve İsrail rejimi yöneticilerini Mescid-i Aksa’ya İsrail askerleri tarafından baskın düzenlenmesi görüntülerinin tekrarlanmamasını sağlamaya davet eden Es-Sinvar, söz konusu görüntülerin tekrarlanması kararı alanların tüm dünyadaki binlerce sinagog ve Yahudi merkezlerinin hedef alınması kararını vermiş olacaklarını bildirdi.

Es-Sinvar, “Din savaşı olmasını istemeyiz. Fakat işgal rejimi ve fanatik yöneticileri din savaşı olmasını isterlerse biz ona da hazırız, meydan okumayı kabul ediyoruz… Dinimiz ve kutsallarımız için hiçbir şeyden sakınmayacağız. Bedeli ne olursa olsun kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

Es-Sinvar, direniş gruplarından ve askeri kanatlarından her an için savaşa hazır olmalarını isteyerek, Ramazan’ın bitmesiyle mücadelenin bitmediğini hatırlattı.

Etiketler:   HAMAS


0 Yorum

Yorum Yaz