Hava sıcaklığı 40 derecelere varacak

Hafta sonu hava durumu Libya üzerinden gelecek hava ile sıcaklıkların 40 derecelere varması bekleniyor.

Hava sıcaklığı 40 derecelere varacak
17 Tem 2020 15:29:23

Bu yıl ülkemize 3. kez Libya üzerinden sıcak hava dalgası geliyor. Libya üzerinden gelecek sıcak hava dalgası ile birlikte Türkiye'de de sıcaklıklar artacak. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, hafta sonu ülkenin doğu kesimleri, İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz'de sıcaklıkların artacağını ve Libya üzerinden gelecek hava ile sıcaklıkların 40 derecelere varacağını söyledi.

İSTANBUL HAVA DURUMU: HAFTA SONU SICAKLIK 33 DERECE OLACAK

İstanbul'da hava sıcaklığının cumartesi gününden başlayarak pazar günü de sıcaklıkların artacağını açıklayan Çalışkan, megaşehirde rüzgarların sıcak eseceğini belirtti. İstanbul'da hafta sonu sıcaklıkların 32 ila 33 derece olması bekleniyor.

Yeni hafta ile birlikte sıcaklıkların düşeceğini ifade eden Çalışkan, "İstanbul'da pazartesi günü sağanak yağış görülebilir. Bununla beraber batıda sıcaklıklar salı ve çarşamba günü biraz düşebilir'' açıklamasında bulundu.

40 DERECEYE VARAN SICAKLIKLAR KAPIDA

Pazar günü ve sonrasında ise İzmir, Muğla, Denizli, Antalya, Ankara 37-40 derecelere çıkacak.

Beklenen sıcaklıklara ilişkin Çalışkan, ''Yurdun batı kesimlerinde nem yapar ancak İç Anadolu Bölgesi ve Doğu'da kuru sıcak yapar. Bu sıcaklar gölgede 37 derece ise güneşin altında 10 derece eklemek lazım'' dedi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi bu yazın en sıcakları ölçülecek. Şu an 40 derece ancak 45 derecelere dayanacak.

KARADENİZ'DE YAĞIŞLAR ARA VERİYOR

Çalışkan yağışların ara vereceğini belirterek, ''Karadeniz'de başta Bolu, Kastamonu olmak üzere sıcaklıkların 37 derecelere çıkması bekleniyor'' dedi.

"SICAK HAVALAR FARK ETMEDEN HASTA EDEBİLİR"

Beklenen sıcak hava şartlarında mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulunan Dilek Çalışkan, ''Tavşansanız kaplumbağa gibi hareket etmeniz gerekiyor'' dedi.

Çalışkan ayrıca, "Sıcak havalar sizi fark etmeden hasta edebilir" diyerek sözlerine şunları da ekledi:

"Böyle günlerde aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerekiyor ve bol bol sıvı tüketilmeli"




0 Yorum

Yorum Yaz