HDP Sözcüsü Bilgen: Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, siyasi iktidarın Türkiye’yi rehine durumuna düşürdüğünü ifade ederek, “Reza Zarrab’ı kurtarmak istiyorlar. Çünkü korkuyorlar. Reza Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar” dedi

HDP Sözcüsü Bilgen: Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar
06 Kas 2017 12:26:47

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü 2’nci Olağan Kongresi’ni Göl Gazinosu’nda gerçekleştirdi.

Kongrede konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “5 Haziran’da çok net biçimde ortaya çıktığı üzere göz yumularak bile bile mitingimiz bombalandı. O bombalama eylemine katılanların çok yakın akrabaları Suruç'ta da ortaya çıktı. Gençlerin dayanışma için ortaya koyduğu duyarlılık tahammülsüzlük ile karşılandı” dedi. Sonrasında Ankara'da Gar Meydanı’nda barış isteyenlerin hedef alındığını hatırlatan Bilgen, “Bugün ortaya çıkıyor ki o katliamı yapanların her birinin telefonu aylarca dinlenmiş. İzlenmişler. Ama o katliamı önleme iradesi sergilenmemiş” diye konuştu. 

 
"Eğer hedefiniz büyükse yükünüz ağır olur” diyen Bilgen,  şöyle devam etti: “Yükünüz ağır ise elbette ödeyeceğiniz bedel biraz daha ağır olur. Umutluyum. Filmin sonuna geldik. Bizi, insan hakları savunucuları, gazetecileri akademisyenleri, eşbaşkanları, belediye başkanlarını rehine gibi görenler rehine muamelesi yapanlar kendi ülkesinin insanın Avrupa ile pazarlığı haline getirmek isteyenler aslında kendileri rehine durumuna düştüler” dedi. 
 
‘TÜRKİYE’Yİ REHİNE DURUMUNA DÜŞÜRDÜLER’
 
Siyasi iktidarın politikaları nedeniyle Türkiye’nin rehine durumuna düştüğünü belirten Bilgen, şunları söyledi: “Türkiye’yi Amerika ziyaretinde Fetullah Gülen’i istiyor gibi gösterenler şimdilerde öğreniyoruz ki; Reza Zarrab’ı kurtarmak istiyorlar. Çünkü korkuyorlar. Reza Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar. Reza Zarrab kendini kurtarmak için itirafçı olursa ne kadar bey efendinin ailesinin canının yanacağını biliyorlar. Bu nedenle bütün rehine durumuna düşen Türkiye'yi kurtarmak zorundayız" dedi.
 
Temsili siyasetin Türkiye'de çözüm olmadığını belirten Bilgen, temsili siyasetin dünyanın hiçbir yerinde özgürlüğe, barışa, adalete yetmediğini kaydetti. Türkiye’de bir erken seçim olması durumunda bugünden ortaya çıkacak iradenin önemli olduğunu belirten Bilgen, “Yerel seçimler genel seçimlerden önce yapılırsa emin olun ki yerel seçimlerde vereceğimiz sınav Türkiye’de başkanlık sınavının nereye varacağının kiminle yürüyeceğini yeni alternatiflerin inşa edilip edilmeyeceğini oraya koyacak” dedi. 



0 Yorum

Yorum Yaz