HDP'li Oya Ersoy haddi aştı: TBMM kürsüsünden Asr-ı Saadet'e hakaret

HDP vekili Oya Ersoy, TBMM'de yaptığı konuşmada, İslam dinini ve Müslümanları hedef aldı. Ersoy, "Bugün karşı karşıya olduğumuz yıkım, 500 yıl önceki Osmanlı yönetimini, 1500 yıl önceki dini toplum ilişkilerini ve 2 bin 500 yıl önceki Orta Asya masallarını yeniden kurma hayalidir." ifadelerini kullandı.

HDP'li Oya Ersoy haddi aştı: TBMM kürsüsünden Asr-ı Saadet'e hakaret
04 Şub 2022 00:00:08

BMM'de devam eden Öğretmenlik Meslek Kanunu Genel Kurulu'nda söz alan HDP vekili Oya Ersoy, haddi aşan skandal açıklamalarda bulundu.

HDP VEKİLİ ASR-I SAADET'İ HEDEF ALDI

Ersoy, "Bugün karşı karşıya olduğumuz yıkım, 500 yıl önceki Osmanlı yönetimini, 1500 önceki dinin toplum ilişkilerini ve 2500 Orta Asya masallarını yeniden kurma hayalidir. Kindar ve dindar nesli yaratma ucubeliğidir." diye konuştu.

HDP vekili, "Ortak bir gelecek kurma hedefini yok ediyorsunuz. Sizler 500 yıl geride kalmış Osmanlı'yı, din esaslı toplum düzenini hortlatmaya çalışıyorsunuz da ondan size gerici diyoruz." dedi.

HADDİ AŞAN SÖZLERİ İNCELENECEK

İslam'a ve Müslümanlara kandil gecesinde açıkça hakaret eden Ersoy'un sözleri için TBMM Başkanvekili tutanakları inceleyeceğini ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz