Heniyye: Yüzyılın Anlaşması mültecileri ve Kudüs’ü hedef alıyor

İslami Direniş Hareketi Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehlikelerle mücadele için ortak bir strateji benimsenmesi çağrısında bulundu.

Heniyye: Yüzyılın Anlaşması mültecileri ve Kudüs’ü hedef alıyor
09 Eyl 2019 11:59:34

Hamas lideri İsmail Heniyye, Yüzyılın Anlaşması’nın mülteciler davasını ve Kudüs’ü hedef aldığını, Batı Şeria'ya el konulmasını amaçladığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre Yüzyılın Anlaşması’na karşı koymak ve dönüş hakkını korumak için Gazze kentindeki Reşad Eş-Şeva Salonu’nda düzenlenen halk kongresine katılan Heniyye, stratejinin ilk adımının içinde bulunulan durumun tanımlanması olduğunu söyledi.

Heniyye, mevcut aşamanın müzakere, işgal rejimini tanıma veya barış aşaması değil işgalden kurtulma aşaması olduğunu kaydetti.

Stratejinin ikinci aşamasının Filistin dahilini ortaklık esasına göre yeniden düzenlemek olduğunu bildiren Heniyye, Filistinli grupları bir kenara itme politikasının milli birliğe götürmeyeceğini açıkladı.

Heniyye, konuşmasının başında işgal rejimi zindanlarında şehit olan Filistinli esir Bessam Es-Sayih’e Allah’tan rahmet diledi ve işgal rejiminin insana hiç değer vermediğini söyledi.

Hamas lideri, şehit Es-Sayih’in direnişe katılarak Filistin halkının mücadele sayfalarında parlak bir iz bıraktığını ifade ederek, cinayetten tamamen işgalci düşmanın sorumlu olduğunu bildirdi.


0 Yorum

Yorum Yaz