Her 9 kişiden 1'i temiz suya ulaşamıyor!

Açıklanan rakamlara göre yakın gelecekte dünya büyük bir su kıtlığıyla karşı karşıya. Dünya genelinde 2030'a kadar 700 milyon kişinin su kıtlığı nedeniyle yaşadıkları bölgelerden göç etmek zorunda kalacağı tahmin ediliyor.

Her 9 kişiden 1'i temiz suya ulaşamıyor!
28 Ara 2020 01:12:39

Su kıtlığı dünyayı etkilemeye devam ediyor! İstatistikler yakın gelecekte dünyanın su kriziyle karşı karşıyalacağının net göstergesi!

Her 9 kişiden 1'i su kıtlığı çekiyor!

Dünyanın neredeyse tamamı sularla kaplı olmasına rağmen tatlı su kaynakları gezegen üzerindeki su kaynaklarının sadece %2,5’ini oluşturur. iklim değişikliği, endüstriyelleşme ve nüfus artışı nedeniyle yerküredeki kullanılabilir su kaynaklarının tasarrufu giderek önem kazanıyor.

Günümüzde su kaynakları üzerindeki baskılar kentsel kullanım, sulama, enerji ve üretim faaliyetleriyle ilişkilendiriliyor. Dünyada yaklaşık 700 milyon insan 43 farklı ülkede su kıtlığı çekiyor.Her 9 kişiden 1'i su kıtlığı çekerken 2,7 milyar insan ise yıl içerisinde en az 1 ay su kıtlığı yaşayan havzalarda yaşamını sürdürüyor.

su kıtlığı

Doğal kaynakların, özellikle de su kaynaklarının kısıtlı olması 21'inci yüzyılda karşımıza çıkan başlıca sıkıntıdır. Su kaynaklarının devamlığı enerji güvencesi ve gıda, iklim değişikliğiyle mücadele, ekonomik büyüme veya biyolojik çeşitlilik kaybının önlenmesi gibi birçok meselenin ana konusunu teşkil eder. Bu nedenle, su kaynaklarının yetersiz olması veya aşırı kullanımı tüm dünyayı ilgilendiren bir hale gemiştir.. Açıklanan istatistiklere göre dünya, yakın gelecekte büyük bir su kıtlığıyla karşı karşıya kalacak!

Dünya Su İstatistikleri

Dünya üzerinde; 844 milyon insan temiz su kaynaklarına ulaşamıyor.

2,3 milyon insanın kullanacağı iyi bir tuvalet yok.

Okulların %31'i temiz suya ulaşamıyor.

Dakikada bir yeni doğan bir bebek temiz su kaynaklarının olmaması ve kirli bir çevreden kaynaklı  enfeksiyon sebebiyle ölüyor.

Her 2 dakikada 5 çocuk kirli su ve kötü tuvaletlerden kaynaklanan ishalden ölüyor

Dünya çapında her yıl 443 milyon kişi suyla ilgili hastalıktan hayatını kaybediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz