Hindistan yönetiminin Hz. Muhammed'e hakaretleri Arap dünyasında öfkeyi artırıyor

Hindistan'da iktidardaki BJP yetkililerinin Hz. Muhammed'e hakaretleri sonrasında Arap dünyasında Hint yönetimine karşı öfke artıyor.

Hindistan yönetiminin Hz. Muhammed'e hakaretleri Arap dünyasında öfkeyi artırıyor
06 Haz 2022 22:48:04

Hindistan'da iktidardaki BJP yetkililerinin İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaretleri sonrasında Arap dünyasında Hint yönetimine karşı öfke artıyor.

Birçok Arap ülkesinde sosyal medya platformlarında, Hindistan’ın boykot edilmesi için hashtag çalışması yapıldı.

Aktivistler, BJP’nin medya sorumlusu Naveen Kumar Jindal'in Hz. Muhammed'e hakareti karşısında, bunun Başbakan Narendra Modi'nin Müslümanlara karşı ırkçı politikasının bir uzantısı olduğunu söyleyerek öfkelerini dile getirdiler.

Birçok Twiter kullanıcısı, Hindistan'da İslam'a ve Müslümanlara karşı artan nefreti kınadı ve Hindistan’ın, İslamofobi ve düşmanlığı teşvik etmede Fransa ve Çin'in ayak izlerini takip ettiğini söyledi.

Şeyh Muhammed es Sağir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: “Saldırgan karikatürler yayınlayarak Peygamber Efendimizin konumuna hakaret etme işine önce Fransa başladı. Nebi'yi sevenlerin bir kısmı bu hakaretler nedeniyle Fransız ürünlerini boykot etmeye karar verdi ve ama sadece iki veya üç ülke resmi olarak cevap verdi. Şimdi Hindistan'da iktidar partisinin siyasi sembolleri -Modi'nin Müslümanlara zulmetme politikasıyla beraber- Peygamber ve eşine hakaret ediyor ve buna hala bir yanıt görmedik."

İslam Peygamberi'ni Destekleme Genel Otoritesi ise Muhammed Hassan Deduv'un çağrısını kamuoyuna iletti.

Paylaşımda şunlar ifade edildi:

"Allame Muhammed Hasan Deduv Hindistan iktidar partisinin resmi sözcüsünün Allah Resulü'nün namusuna dil uzatması ve Ayşe annemize hakaret etmesinden sonra İslam ümmetini Resul-ü Ekrem'e destek olmaya ve yeryüzünün doğusunda ve batısındaki her mümini imkânı nispetinde Resûlullah için öfkelenmeye çağırıyor. Öfkelen milyarlık ümmet!"

Hindistan, okullarda ve eğitim kurumlarında başörtüsünün yasaklanması ve Müslüman mülklerinin yıkılması kararlarının ardında artan İslamofobi’nin yanısıra, Müslümanlara karşı belirgin şiddet vakaları sebebiyle küresel çapta kınanıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz