Hollanda'da İslamofobik eylem!

Hollanda'da geçen hafta, Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı birçok camiye zarf içinde İslam'a ve Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürlerin yer aldığı mektuplar gönderildi.

Hollanda'da İslamofobik eylem!
04 Oca 2022 08:37:58

HDV'den yapılan yazılı açıklamada, İslamofobik içerikli mektupların camilere gönderilmesi kınandı.

Açıklamada, son günlerde birçok camiye, Kur’an-ı Kerim’e, Hz. Muhammed ile kutsal değerlere hakaret ve İslamofobik içerikli mektuplar gönderildiği kaydedildi.

Benzeri olayların geçmişte fiili saldırıya dönüştüğü belirtilen açıklamada, "Mabetlere ve kutsallara yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yetkili mercilerden, cemaatimizi tedirgin eden bu tür saldırıları yapanları tespit ederek, adalete teslim etmelerini bekliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, HDV'nin 40 yıldır insan odaklı faaliyetler yürüttüğü ve Müslümanların dini vecibelerini yerine getirmeleri için imkanlar sunduğu ifade edildi.

HOLLANDA’DA BİR MOTİVASYON OLARAK İSLAM DÜŞMANLIĞI

Geert Wilders liderliğindeki Özgürlükler Partisi (PVV), seçim vaadi olarak "İslam'dan Arındırma Bakanlığı"nın kurulacağını açıklamıştı.

PVV resmi internet sayfasında 17 Mart'ta yapılmış olan seçimler için 2021-2025 yılı programını açıkladığında, Göçmenlik, Geri Dönüş ve İslam'dan Arındırma Bakanlığı kurulacağını ve İslam'ın totaliter bir ideoloji olarak tanıtılacağını duyurmuştu.

İslam ülkelerinden sığınmacı veya göçmen almamanın vadedildiği programda, camiler, İslami okullar ve Kur'an-ı Kerim aracılığıyla "İslami ideoloji"nin yayılmasının yasaklanacağı ifade edilmişti.

Programda, kamuda başörtüsü yasağı uygulanacağı, sığınma taleplerinin durdurulacağı ve sığınmacı merkezlerinin kapatılacağı kaydedilirken çifte vatandaş olanlar için seçme ve seçilme hakkı verilmeyeceği belirtilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz