Husiler 6 yılda 3 bin 500'ün üzerinde öğretmeni hedef aldı

Yemen Öğretmenler Sendikası, Yemen'deki Husilerin son altı yılda 3 bin 500'den fazla Yemenli öğretmeni öldürdüğünü ve yaraladığını bildirdi.

Husiler 6 yılda 3 bin 500'ün üzerinde öğretmeni hedef aldı
16 Nis 2021 20:21:19

Yemenli Öğretmenler Sendikası 2014 yılından beri kendi kontrolleri altındaki bölgelerde öğretmen ve eğitim sektörü çalışanlarına karşı Husiler tarafından işlenen suçları ve ihlalleri belgeleyen yeni bir rapor yayınladı.

Rapora göre Husiler, eğitim sektöründe 81 okul müdürü ve 1.497 öğretmen olmak üzere 1.579 öğretmen ve işçiyi öldürdü. 2.642 öğretmen çeşitli yaralanmalara maruz kaldı ve bunlardan bazıları kalıcı sakatlıklarla sonuçlandı.

Raporda Husilerin, başkentte Öğretmenler Sendikası başkanı Saad Al-Nuzili ve okul müdürü Halid Al-Nahari de dahil olmak üzere on öğretmene, onları kaçırıp gözaltına aldıktan sonra idam kararı çıkardığı ortaya çıktı.

Raporda, "Ülkenin çeşitli valiliklerinde 621 öğretmen kaçırma ve zorla alıkonuldu" denildi. Hudeyde vilayetinin kaçırılan öğretmen sayısı açısından ilk sırada yer aldığına dikkat çekildi.

Rapora göre, "Husi milislerinin cezaevlerinde işkence sonucu 14 öğretmen öldü."

Husiler, 20.000'den fazla öğretmeni yerlerinden etti, onları işlerini, evlerini ve ailelerini bırakıp diğer bölgelere göç etmeye zorladı.

Rapor, Husilerin darbesinin öğretmenler arasında aşırı bir yoksulluğa neden olduğunu ve bazılarının intihara yöneldiğini belirtti.

Sendika, Husi milislerinin Şubat 2021'den beri Sana okullarında düzenlediği 5.476 asker toplama ve seferberlik faaliyetlerini izlediğini duyurdu.



0 Yorum

Yorum Yaz