İBB Meclisi’nde cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi teklifi kabul edilmedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde CHP ve İYİ Parti’nin cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi teklifi kabul edilmezken, cemevlerinin tüm giderlerinin İBB tarafından karşılanması kabul edildi.

İBB Meclisi’nde cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi teklifi kabul edilmedi
16 Oca 2020 21:05:58

İBB Meclisi’nin aldığı diğer bir karara göre Adalar’daki atlı faytonların kaldırılması resmen kararlaştırıldı. Adalar’da ulaşım elektrikli araçlarla sağlanacak, faytonları plaka başına 300 bin TL bedelle İBB satın alacak.

CHP ve İYİ Parti, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi için İBB Meclisi’ne teklif sundu. Teklifte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 2014 ve 2016 kararları örnek gösterilirken AKP’li üyelerin çoğunlukta olduğu komisyonda teklif, “Cemevlerinin talep etmesi halinde temizlik ve diğer hizmetlerin İBB tarafından ücretsiz karşılanması komisyonlarımızca uygun görülmüş olup teklifte belirtilen cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi hususu belediye meclisinin görev ve yetki alanında olmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığı kanaatine varılmıştır” şeklinde değiştirildi.

Bütün masrafların karşılanması ve cemevlerinin ihtiyaçlarının iBB tarafından karşılanması konusunda ortaklaşılırken, AKP grubu cemevlerine ibadethane statüsü verilme kararının İBB’nin görev ve yetki alanında olmadığını savundu.



Etiketler:   Alevilik ibb


0 Yorum

Yorum Yaz