Ida Kasırgası ABD'yi vurdu

Saatteki hızı 241 Kilometreye ulaşan Ida Kasırgası, ABD'nin güney kıyılarına ulaştı. Louisiana'yı etkisi altına alan kasırga, bir çok bölgede elektrik kesintisine neden oldu.

Ida Kasırgası ABD'yi vurdu
30 Ağu 2021 20:12:14

Meksika Körfezi üzerinde güç kazanan ve ABD'ye güneyden etkisi aştına alan Ida KasırgasıLouisiana eyaletini vurdu.

2005'te meydana gelen ve 800 kişinin ölümüne sebep olan Katrina Kasırgası'nın yıl dönümünde meydana gelen kasırga, ABD'nin güneyinde hayatı felç etti. Bölgede 300 bin abonenin elektriği kesildi. 1500'den kişi iç kesimlere ve sığınaklara tahliye edildi.

SAATTE 241 KM HIZA ULAŞTI: İDA KASIRGANIN ŞİDDETİ 4 İLE DERECELENDİRİLDİ

Saatteki hızı 241 kilometreye ulaşan Ida Kasırgası hakkında, ABD Ulusal Hava ve Meteoroloji Hizmetleri, 4 kategorisi ile "son derece tehlikeli büyük kasırga" derecelendirmesinde bulundu.

Kurum ayrıca Louisiana ve Mississippi eyaleti için sel ve taşkın uyarısında da bulundu. ABD Başkanı Joe Biden da İda Kasırgası'nın kıyı boyunca hayati risk içeren büyük bir yıkıma neden olabileceğini konusunda uyardı.

Kasırga ayrıca ülkedeki üretimi de olumsuz etkiledi. Son günlerde şiddetli hava olaylarıyla mücadele eden ülkede petrol ve doğal gaz fiyatları artış gösterdi. Moody's Analiz Şirketi'nin Baş Ekonomisti Mark Zandi, yaptığı açıklamada oluşan hasarın ABD ekonomisinin büyüme rakamlarına da negatif yansıyacağını açıkladı.



0 Yorum

Yorum Yaz