İki Çocuğuyla Zalim Çin’e İade Edilen Zinnetgül Tursun Cezaevinde!

Zinnetgül Tursun isimli Uygur kadın iki çocuğuyla birlikte zalim Çin’e teslim edildi. Skandalın ortaya çıkması üzerine Süleyman Soylu olayı inkar etti. Doğu Türkistan Meclis Başkanı Seyit Tümtürk ise rezaleti teyit ederek Soylu’yu yalanladı.

İki Çocuğuyla Zalim Çin’e İade Edilen Zinnetgül Tursun Cezaevinde!
29 Tem 2019 15:01:28

Karar gazetesinin konuyla ilgili manşetten yer verdiği haber şöyle:

Pekin zulmünden kaçıp Türkiye’ye sığınan 30 yaşındaki Zinnetgül Tursun adlı Uygurlu kadının, iki çocuğuyla birlikte Çin’e sınır dışı edildiği iddiası tartışma yarattı. Tursun’un İzmir’de yaşayan kız kardeşinin duyurduğu ve Suudi Arabistan’da yaşayan erkek kardeşinin de teyit ettiği olayı Doğu Türkistan dernekleri de doğruladı. Göç İdaresi ise olayın doğru olmadığını açıkladı. 

Doğu Türkistan’da milyonları zulüm kamplarına dolduran Çin baskısından kaçıp Türkiye’ye sığınan Uygurlarla ilgili kaygı verici gelişmeler yaşanıyor. KARAR’ın manşete taşıdığı son durumda, Uygurların oturum izinlerinin iptal edildiği bilgisi yankı yarattı. middleeasteye.com sitesinin duyurduğu habere göre, başvurusu geri çevrilenlerin “10 gün içinde Çin’e gönderileceksiniz” tebliği aldığı belirtildi. 

Dün ise Doğu Türkistan cephesinden çarpıcı bir bilgi paylaşıldı. Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistan Milli Meclisi Başkanı Seyit Tümtürk, Zinnetgül Tursun adlı 30 yaşındaki bir kadının iki çocuğuyla birlikte Çin’e sınır dışı edildiğini iddia etti.

KARAR’ın ulaştığı Doğu Türkistan Maarif Cemiyeti ve Doğu Türkistan STK’lar Birliği Başkanı Hidayet Oğuzhan da, deport bilgisinin Zinnetgül Tursun’un Türkiye’de yaşayan kardeşi Cennetgül Tursun tarafından duyurulduğunu ancak kendisine şu anda ulaşamadıklarını kaydetti. Oğuzhan, Çin’de bulunan Tursun kardeşlerin anneannelerinin Whatsapp üzerinden attığı bir ses kaydında da, “Allah bize sabır versin. Dayanma gücüm kalmadı. Allah’a kendimi havale ediyorum. Türkiye de Çin gibi oldu” şeklinde sözler söylediğini kaydetti.

'KARDEŞİMİ ÇİN'E VERDİLER'

 Zinnetgül’ün Suudi Arabistan’da yaşayan abisi de bir Arap kanalına canlı yayında olayı teyit ederek, yetkililerden yardım istedi. Acılı kardeş gözyaşları içinde “Kardeşimi Çin’e iade ettiler. Onu ve çocuklarını öldürüp bana verseydiler de Çin’e vermeseydiler keşke. Ben ona razı olurdum ama Uygurları diri diri yiyen Çin’e vermelerine razı olamıyorum” diye konuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz