İki yüze yakın Yahudi işgalci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

İki yüze yakın Yahudi işgalcinin Siyonist İsrail rejimi güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği bildirildi.

İki yüze yakın Yahudi işgalci Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi
25 Ara 2019 22:28:45

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre onlarca Yahudi işgalci bu sabah işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal polisinin bu sabah 189 Yahudi işgalcinin Mescid-i Aksa’ya girmesinin ardından El-Mağaribe Kapısı’nı kapattığını bildirdi.

Bu sabahki baskına katılanlardan 15’inin Yahudi din okulu öğrencisi olduğu, baskına ayrıca işgal rejimi parlamentosu Knesset’in kadın üyelerinden Sharren Haskel’in de katıldığı, Yahudi işgalcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek gruplar halinde dolaştıkları belirtildi.

Yahudi cemaatleri ve sözde heykel örgütleri, Yahudilerce kutsal kabul edilen ve bir hafta süren Hanuka münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrısında bulunmuştu.

Siyonist Haham Yehuda Glick de dün 211 Yahudi işgalci, Kudüs’teki işgal polisi şefi Doron Yedid ve işgal polisi subaylarıyla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

İşgal güçleri önceki günkü baskın sırasında Mescid-i Aksa’daki Er-Rahme Kapısı Namazgâhı yakınlarında bulundukları gerekçesiyle Filistinli 4 kadını gözaltına almış ve her birine 10 gün Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdikten sonra serbest bırakmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz