İlkokul öğretmeni çarşafı böyle kötüledi! Yine aynı zihniyet

Çağdaşlığı savunmak adına İslami değerleri hiçe sayan zihniyet yeniden hortladı. Balıkesir'de çarşafın zincire vurulmasının ardından bu kez ilkokul öğretmeni çarşaf için küçümseyici ifadeler kullandı.

İlkokul öğretmeni çarşafı böyle kötüledi! Yine aynı zihniyet
01 Kas 2021 14:26:11

Çağdaşlığı savunmak adına Müslüman kadınların örtüsü çarşafı kötüleyen zihniyet yeniden hortladı. Balıkesir'de çarşaflı bir kadını zincire vurduğu görüntülerin ardından bu kez bir ilkokul öğretmeni benzer bir skandala imza attı.

İLKOKUL ÖĞRETMENİ İSLAMİ DEĞERLERİ KÖTÜLEDİ

29 Ekim Cumhuriyet bayramı öncesinde öğrencilerine Cumhuriyeti anlatmaya çalışan bir ilkokul öğretmeni Müslüman kadınların giydiği çarşafa 'siyah örtü' diyerek Osmanlı üzerinden İslami değerleri küçümseyici ifadeler kullandı.

Öğretmen, "Bakın benim neremi görüyorsunuz sadece? Başımı göremiyorsunuz. Sadece gözümü görebiliyorsunuz. Hatta Osmanlı zamanında bazen gözlerde peçete olur, bez olur, gözünüz de görünmez.' dedi. 

Cumhuriyetin ilanıyla yapılan kıyafet devrimi sonrasında kadınların kıyafetlerinin değiştiğine vurgu yapan öğretmen, "Eldivenlerim var, kısa eteğim var. Şapkam var. Ayakkabılarım çok şık şimdi. İstediğim gibi giyinebiliyor muyum? Giyebiliyorum. Yüzümün her yeri görünüyor mu? Evet görünüyor." ifadelerini kullandı.

ATATÜRK PORTESİNE SECDE!

29 Ekim ritüelleri kapsamında özel bir kreşte gerçekleştirildiği belirtilen gösteride küçük yaştaki çocukları Mustafa Kemal posteri önünde secde etmesi tepki topladı.

Kayseri'deki Ela Kids Anaokulunda 29 Ekim ritüelleri kapsamında düzenlenen gösteride çocukların dans etmesi ve dansın sonunda Mustafa Kemal posterine secde etmeleleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Çocukların Mustafa Kemal posterine secde ettirildiği ritüel tepki çekti



0 Yorum

Yorum Yaz