İmam Ebu Hanife'nin Duaları

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azat olan Ramazan ayında dualar da ayrı bir önem kazanıyor. İşte ilmi ile insanlığı aydınlatan İmam Azam Ebu Hanife'nin Allah'a yakarışları....

İmam Ebu Hanife'nin Duaları
12 Mayıs 2020 23:06:31

Hanefi mezhebinin büyük imamı, takva ve zühdü ile öne çıkan İmam Ebu Hanife'nin Rabbine yakarışı şu şekilde idi:

"Ey Allah’ım! Bize belasız bir yaşayış, hevasız bir din, riyasız bir amel, azapsız bir afv ve mağfiret, hesapsız bir cennet nasip et. Ey Allah’ım! Ölmeden önce tevbemizi kabul et. Ölüm sırasında bize acı. Ölümden sonra bize azab etme. Rahmetin hürmetine kabul et, ey merhametlilerin en merhametlisi."

İmam Ebu Hanife'ye atfedilen diğer dua ise şöyle;

"Ebed ve ebedi olan Allah’ı tesbih ederim. Bir ve tek olan Allah’ı tesbih ederim. Tek ve her şey kendisine muhtaç olan Allah’ı tesbih ederim. Semayı direksiz yükselten Allah’ı tesbih ederim. Yeryüzünü donmuş su üzerine yayan Allah’ ı tesbih ederim. Mahlûkatı yaratan ve onları çeşitlendiren Allah’ı tesbih ederim. Rızkı taksim eden, hiçbir canlıyı unutmayan Allah’ ı tesbih ederim. Eş ve çocuk edinmeyen Allah’ ı tesbih ederim. Doğurmamış, doğrulmamış ve hiçbir şey de kendisine denk olmayan Allah’ ı tesbih ederim. Beni gören, yerimi bilen, beni rızıklandıran ve beni unutmayan Allah’ı tesbih ederim."


Etiketler:   Dua


0 Yorum

Yorum Yaz