'İncirlik'i (ABD üssü) kapatmayı arzu etmeyiz'

Dışişleri bakanı, büyük şeytan ABD'ye ortak operasyon yapma teklifi sundu. Konuşmasında İncirlik üssüne de değinen Çavuşoğlu, İncirlik'i kapatmayı arzu etmeyeceklerini söyledi.

'İncirlik'i (ABD üssü) kapatmayı arzu etmeyiz'
30 Mayıs 2016 12:25:59

BM ortaklığıyla gerçekleştirilen En Az Gelişmiş Ülkeler Zirve toplantısı kapsamında Antalya’da bulunan Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aralarında AKŞAM’ın da bulunduğu bazı gazetelerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İNCİRLİK KAPANACAK MI?

Çavuşoğlu, Washington’un, PKK’nın Suriye kolu PYD’ye verdiği destek nedeniyle gündeme gelen, “İncirlik Üssü’nün ABD Güçlerine kapatılması” tartışmasını ise, “Biz işin bu noktaya gemesini (İncirlik Üssü’nün kapatılması) arzu etmeyiz doğrusu. Ama ABD’ninde bunun gereğini yapması lazım ve terör örgütüne destek vermemesi lazım” dedi. Çavuşoğlu konuşmasının devamında şunlara değindi:

ABD  ile bizim özel güçlerimiz de  birleşirse, Cerablus tarafından güçlü bir cephe açılabilir ve muhaliflerle birlikte Mümbiç Cebi temizlenerek kapatılır. Böylece Rakka’ya doğru ilerlenebilir.  Maalesef hem Rusya, hem de ABD bir terör örgütünü ortak olarak görüyorlar ve destek veriyorlar. 



0 Yorum

Yorum Yaz