İnsan Ancak Bu Kadar Alçalabilirdi!

Furkan Nesli Dergisi Ağustos-2017 sayısında okurları için "İnsan Ancak Bu Kadar Alçalabilirdi!" başlıklı bir yazı hazırlayarak Hedonizm akımını ve sınırsız haz isteği ile doyumsuzluk peşinde koşarak fıtratı bozanların misallerini ele aldı.

İnsan Ancak Bu Kadar Alçalabilirdi!
15 Eyl 2017 16:13:41

Furkan Nesli Dergisinin okurları için hazırladığı "İnsan Ancak Bu Kadar Alçalabilirdi!" başlıklı yazı şu şekilde;

Bu sayımızda da insanlığın İslam’a olan ihtiyacını tekrardan hatırlatmak için, ‘Azgın Medeniyet’ bölümümüzle Hedonizm akımını ve sınırsız haz isteği ile doyumsuzluk peşinde koşarak fıtratı bozanların misallerini paylaşmaya devam ediyoruz…

Allah o şeytana lanet etti. Ve o da: “Elbette Senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de Allah’ın yaratışını değiştirecekler” dedi. Kim Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramış olur.1

HEDONİZM (HAZCILIK) NEDİR?

Yunan düşünürlerinden Aristippos ve Epikros tarafından geliştirilen felsefi akımdır. Hedone eski Yunanca’da haz ve zevk anlamına gelmektedir. Hedonizm ise hazcılık demektir. Hedonizmin temelinde “hayatın en önemli değerinin haz ve zevk almak olduğu ve ideal yaşama ancak bu şekilde ulaşılacağı” fikri vardır. Hedonizmin kurucularından biri olan Aristippos bedensel zevkin önemini vurgular. Diğer kurucu Epikros ise duygusal hazzın da önemli olduğunu savunur. Hedonistler devamlı olarak zevk ve hazzın peşinde koşarlar ve bunun en doğru yaşama biçimi olduğuna inanırlar.

 

GÜNÜMÜZDE HEDONİZM

Son yıllarda yükselişe geçen hedonizm, uzmanlar tarafından tehlikeli bulunuyor. Dünya çapında milyonlarca hedonist yaşamlarını yeme-içme, eğlence ve cinsel haz üzerine kuruyor. Özellikle gençlerin yalnız zevk almaya yönelik yaşam kurmaya çalışmaları aileleri ve uzmanları endişelendiriyor. Çünkü hedonizmi benimseyen bireyler zevke ulaşabilecekleri her yolu korkusuzca deniyorlar. İleri düzeydeki hedonistler hazzı yaşamak için kullandıkları yolda ahlaki ve yasal olmayan her davranış ve tutumu rahatlıkla uyguluyor. Hedonizm sosyal bir problem olmanın yanında psikolojik bir rahatsızlıktır. Hedonistler durumu kabul etmeseler de uzmanlar hedonizmin tedavi gerektiren bir yaşam biçimi olduğunu belirtiyorlar.

• Dünyanın ilk çıplaklar kampı 1903 gibi uzak bir tarihte kuruldu. Kampın yeri ise Almanya’da bulunan Freilichtpark (Özgürlük ve Açıklık Parkı) İlk çıplaklar kampının kurulmasından sonra 1920’lerde çıplaklık hareketi iyice yayıldı ve popülerlik kazandı. Avrupa’da bulunan çıplaklık kampı Türkiye’de de var!
• Dünyanın ilk ailecek gidilebilecek çıplaklar oteli ise 1950’de Fransa’da kurulan Centre Helio Marin oteli. Fransa’da bu tesisin kurulmasından sonra Fransa Çıplaklık Federasyonu ve Uluslararası Çıplaklık Federasyonu kuruldu.
• Hadaka Matsuri “çıplak erkek” anlamına gelir ve Japonya’da her yıl kutlanan bir festivaldir. Kış aylarında yapılmasına rağmen her sene insanlar kitleler halinde buraya akın ederler. Japon inanışına göre erkekler burada suya girerek arınırlar.

-Nefis, Rabbani terbiyeden uzak aciz aklın uydurma yöntemleriyle asla arınamaz!

• Eva Medusa 55 yaşında eski bir bankacı. Transeksüel olan Medusa ejderhaya benzemek için ameliyatla kulaklarını ve burnunu kestirdi. Kadın ya da erkek olmak istemediğini bir ejderha efsanesine dönüşmek istediğini söyleyen Medusa şimdiye dek sayısız kez bıçak altına yattı. Vücudunun yüzde 95’i dövmelerle kaplı olan Medusa ameliyatla kulaklarını ve burnunu kestirdi, alnına deri ekleterek boynuz görünümüne sahip oldu. Başka bir ameliyatta cinsel organını aldıran Medusa, kadın cinsel organı yaptırmadı. Tüm bu ameliyatlara 24 bin sterlin harcama yapan Medusa, “Her şeyden önemli olan kişisel haz ve maneviyat” diyor!
-Dünyaya imtihan için gönderilen insanoğlu, haz ve zevklerini tatmin uğrunda yalnızca ahiretini değil, dünyasını da berbat ediyor!

• Her yıl Çin’in güneyindeki Yulin şehrinde düzenlenen köpek eti festivalinde 10 bin kadar kedi ve köpek kesilip, yeniyor. Çin, Güney Kore ve bazı diğer ülkelerde köpek yeme geleneği 500 yıl kadar eskiye dayanıyor. Bu etlerin yaz aylarında sıcaktan koruduğuna inanılıyor. Köpek eti satmak Çin’de yasal ve her yıl yemek için 10 milyon köpek kesiliyor. Hayvan hakları savunucuları ise bu duruma oldukça tepkili. 
İnsan o kadar doyumsuzlaşıyor ki yiyebileceği birbirinden güzel rızıklar olmasına rağmen yine iğrençlikler peşinde koşuyor. İşte meydana getirdikleri medeniyet!

 

• 37 yaşındaki Venezuelalı Henry Damon, hayranı olduğu Marvel karakteri Red Skull’a (Kızıl Kuru Kafa) benzemek için bir dizi operasyon geçirdi. Geçirdiği operasyonlar arasında yüzünü dövme ile kırmızıya boyamak, implant eklemek ve burnunu kestirmek de var.

• Nisan 2016’dan beri eşcinsel evliliklerin yasal olduğu Kolombiya’da üç erkek, Medellin kentinde noter onayıyla evliliklerini resmileştirdi! Üçlü içindeki Prada, ilişkilerini yasal zemine taşıma gerekçelerini, “Özel olanı herkese açmak istedik. Bunu saklamamız için bir neden yok. İnsanların farklı aşk ve aile türleri olduğunu anlamalarına yardım ediyoruz” diye anlattı. Üçlü henüz çocuk düşünmüyormuş! Devam edecek…

Kaynak


1. Nisâ Suresi 118-119



0 Yorum

Yorum Yaz