• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • İntihar ettiği iddia edilen askerin babası: Otopsi raporu işkenceyle öldürüldüğünün kanıtı

İntihar ettiği iddia edilen askerin babası: Otopsi raporu işkenceyle öldürüldüğünün kanıtı

İntihar ederek öldü denilen asker Mustafa Araz’ın otopsi raporunda, “her iki bilekte birbirine paralel, yüzeysel cilt kesiklerin” olduğu kaydedildi. Baba Hasan Araz, “Bu tespit, oğlumun işkenceyle öldürüldüğünün kanıtı” diyerek, sorumluların yargılanmasını istedi.

İntihar ettiği iddia edilen askerin babası: Otopsi raporu işkenceyle öldürüldüğünün kanıtı
24 Oca 2021 15:27:26

Mezopotamya Ajansı'ndan İdirs Sayılgan'ın haberine göre, Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde bulunan 1'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Hava Savunma Füze Komutanlığı'nda askerlik yapan Kars Kağızman nüfusuna kayıtlı Mustafa Araz (23), 12 Mayıs 2020’de  yaşamını yitirdi. Askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Araz’ın 11 Mayıs’ta rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldığı, hastaneye gittikten sonra kendisinden haber alınamadığı ve bir gün sonra ise metruk bir alışveriş merkezi binasında intihar ettiği ileri sürüldü. 
 
Olayın ardından Araz’ın ailesi, çocuklarının kollarından bağlandığını gösteren izler ve vücudunun farklı yerlerinde darp izleri olduğunu fark ederek, Babaeski Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Soruşturma devam ederken, dosyaya Araz tarafından yazıldığı iddia edilen bir intihar notu eklendi. İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü notun Araz’a ait olduğuna karar verdi. Aile avukatı ise söz konusu rapora itiraz etti. 

Soruşturmada şu ana kadar hiçbir ilerleme olmazken, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu İstanbul Morg İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan otopsi raporu, Babaeski Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma dosyasına girdi.
 
TESPİT VAR SEBEP YOK!
 
Otopsi raporunda Araz’ın vücudunun iç ve dış yüzey ve organlarının birçok yerinde yaralanma ve tahribatlar tespit edilirken, izlerin nedenleri, nasıl oluştuğu, Araz’ın boğuşma yaşayıp yaşamadığı ya da yüksekten düşme durumunun olup olmadığı gibi ölüm nedenini açıklayacak hiçbir değerlendirme yer almadı.  
 
BİLEKTE PARALEL KESİKLER 
 
Araz’ın vücudunun birçok yerinde yaralanmalar ve tahribatlar olduğunun belirtildiği raporda, “her iki bilekte bir birine paralel, yüzeysel cilt kesiklerin” olduğu bilgisi kaydedildi. Araz’dan alınan kan, idrar, burun sürüntüsü ve kapalı akciğerde yapılan incelemelerde her hangi bir alkol ve uyuşturucu maddenin bulunmadığına da yer verildi. 
 
ÖLÜM ŞEKLİ AÇIKLANMADI
 
Raporun sonuç kısmında ise Araz’ın “beden travmasına bağlı kafatası, klavikula ve kot kırıklarıyla birlikte beyin kanaması, iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama ve pnömotoraks sonucu yaşamını yitirdiği” belirtilirken, bunların hangi gerekçeyle yaşandığına dair ise bilgiye yer verilmedi. 
 
RAPORA İTİRAZ EDİLDİ
 
Raporun sadece vücuttaki yaralanma ve tahribatlara ilişkin tespitlerle sınırlı kalması üzerine aile avukatı Cesim Parlak, “şüpheli bir şekilde ölü bulunan bir kimsenin ölümünün değerlendirilmesi için son derece yetersiz” olarak tanımladığı rapora itiraz etti. Parlak, rapora ilişkin eksiklikleri sıralayarak, eksikliklerin giderilmesi için hazırladığı raporu Babaeski Cumhuriyet Savcılığı’na sundu. 



0 Yorum

Yorum Yaz