İntiharlar Sonucu Facebook'un Yeni Düzenlemesi

Sosyal paylaşım ağlarının kullanımına ilişkin yapılan anketler ve düzenlemeler, insanlığın yaşadığı benlik kaybını ve acı durumu gözler önüne seriyor. İnsanların Facebook'ta video üzerinden elveda mesajları paylaşıp intihar etmeleri üzerine yapılacak yeni düzenleme ile gidişatı farkedenlerin durumu bildirmesine olanak sağlayan yeni bir uygulama üzerinde çalışılıyor.

İntiharlar Sonucu Facebook'un Yeni Düzenlemesi
02 Mar 2017 10:55:09

Kalplerin ancak Allah'ı anmak ile mutlu olacağını ve insanın yaratılış gayesinin yaratıcısına kulluk olduğunu bildiren dinimizin hayatlardan çıkarılması sonucu, insanlik büyük bir çıkmaza girerek depresyona doğru ilerlemektedir.

Vaktini Rabbinin isteği doğrultusunda geçirmeyen insanlık, dinden uzak bir hayat yaşayarak sosyal medyanın da baskısı ve etkisi ile depresyona girerek intiharlara başvurmaktadır.

Yaşanılan bu intihar vakaları, dünyaca yaygın olarak kullanılan bu sosyal paylaşım ağlarının insanları ne hale getirdiğinin göstergesi durumundadır. Ve bu yaşanan intihar vakaları neticesinde Facebook yayın sırasında gidişatı farkedenlerin durumu bildirmesine olanak sağlayan yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Buna göre bir uyarı geldiğinde Facebook ekibi, videoyu inceledikten sonra gerek gördüğünde, intihara meyilli kişiye destek verebilecek bir yakınına veya daha acil durumlarda sağlık ekiplerine haber verecek. Facebook’un bir yeni özelliği de depresyonda olan kişilerle ilgili. Depresif olduğu tespit edilen kişiler, sitenin mesajlaşma uygulaması ‘Messenger’ üzerinden desteğe ulaşabilecek.

 



0 Yorum

Yorum Yaz