• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • İrlanda'da çirkin saldırı! 14 yaşındaki kız çocuğunun başörtüsünü çıkarıp saldırdılar

İrlanda'da çirkin saldırı! 14 yaşındaki kız çocuğunun başörtüsünü çıkarıp saldırdılar

İrlanda'da 14 yaşındaki Müslüman bir kız çocuğu, sokakta yürüdüğü esnada kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar, çocuğu yerde tekmelerken, başörtüsünü çıkarıp yumurta attı.

İrlanda'da çirkin saldırı! 14 yaşındaki kız çocuğunun başörtüsünü çıkarıp saldırdılar
21 Ağu 2019 16:17:57

İrlanda'da Müslüman kız çocuğuna ırkçı saldırı kameraya yansıdı: Başörtüsünü çıkarıp, yumurta attılar.

İrlanda'da 14 yaşındaki Müslüman bir kız çocuğu, sokakta yürüdüğü esnada kalabalık bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganlar, çocuğu yerde tekmelerken, başörtüsünü çıkarıp yumurta attı. O anları, saldırıya uğrayan kız çocuğu kaydetti.

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI
Başkent Dublin'in kuzeyinde bulunan Dundrum kasabasında meydana gelen olayda, 14 yaşında başörtülü bir kız çocuğu, bir grup tarafından ırkçı saldırıya maruz kaldı. Kalabalık, kız çocuğunu önce yere düşürüp tekmeledi, daha sonra ise yumurta attılar ve başörtüsünü çıkardılar. Kız çocuğunun saldırıya uğrarken kaydettiği görüntülerde, yerdeki yumurtalar da görüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve çocuğa saldıranlar ırkçıların arandığını duyurdu.

"FAİLLERİN YAKALANMASINI UMUYORUM"
İrlanda Kültür ve Miras Bakanı Josepha Madigan ise yaptığı açıklamada, "Adaletin hızlı tecelli etmesini ve faillerin kıza sürede yakalanmasını umuyorum. En güçlü şekilde dün Dundrum'da yaşanan olayı kınıyorum" sözlerini kullandı.

İrlanda'da Müslüman kız çocuğuna ırkçı saldırı kameraya yansıdı: Başörtüsünü çıkarıp, yumurta attılar.



0 Yorum

Yorum Yaz