İşgal güçleri Nablus’un güneyinde Filistinli üç genci yaraladı

İşgal güçleri Nablus’un güneyinde Filistinli üç genci yaraladı
25 Nis 2021 10:38:52

Nablus’un güneyindeki el-Lubben eş-Şarkiyye beldesinde bu sabah erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli üç genç yaralandı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya destek gösterisine müdahale etmek için köye baskın düzenlediğini, baskın sırasında işgal askerlerinin belde sakinlerinin ve yürüyüşe katılan gençlerin üzerine gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba attığını bildirdi.

İşgal güçlerinin saldırısı üzerine gençlerden üçünün mermiyle yaralandığı ve onlarca kişinin de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ifade edildi.

Öte yandan, dün akşam Kudüs’ün el-İseviyye ve el-Ayzeriyye beldelerinde çok sayıda kişinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan gazlar sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiği kaydedildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin el-İseviyye beldesinin bazı caddelerini trafiğe kapattığını, gençlerin üzerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını söyledi.

Kudüs’ün güneydoğusundaki el-Ayzeriyye beldesinde de işgal güçlerinin Kudüs halkına destek yürüyüşüne müdahalesi sırasında belde mezarlığı çevresindeki evlere göz yaşartıcı bomba attığı ve evlerde bulunan onlarca masum insanın bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği belirtildi.



0 Yorum

Yorum Yaz