İşgalci İsrail'den Şam ordusuna saldırı: 2 ölü 7 yaralı

Suriye’deki İnsan Hakları Gözlemevi yaptığı açıklamada, dün Şam’ın civarında yaşanan çatışmada bir sivil, iki rejim askerinin öldüğünü ve 7 yabancı milisin yaralandığını açıkladı.

İşgalci İsrail'den Şam ordusuna saldırı: 2 ölü 7 yaralı
01 Eyl 2020 19:30:20

Suriye'deki İnsan Hakları Gözlemevi yaptığı açıklamada, dün Şam'ın civarında yaşanan çatışmada bir sivil, iki rejim askerinin öldüğünü ve 7 yabancı milisin yaralandığını açıkladı.

İngiltere merkezli aktivist grup, Şam'ın güneybatısı ve güneydeki Daraa ilindeki saldırılarda öldürülenler arasında İran destekli paramiliter milislerin de olduğunu söyledi.

Saldırıyla ilgili dün gece geç saatlerde bildiri yayımlayan Suriye haber ajansı SANA, "Siyonist düşman Şam'ın güneyindeki bazı askeri mevzilerimize saldırı düzenledi ve hava savunmamız karşılık verdi" dedi. 

Ajans, "İsrail saldırısı iki askerin öldürülmesine ve yedi askerin yaralanmasına neden oldu" dedi ve ateşin İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri yönünden geldiğini de sözlerine ekledi.

Hizbullah'tan uyarı

İsrail, Suriye iç savaşının başladığı 2011'den bu yana başta Hizbullah ve Esed'i destekleyen İran milislerine ve Şam ordusuna çok sayıda saldırı düzenledi. İsrail ordusu söz konusu saldırılardan çok azını üstlendi. Son saldırıda ise, Suriye'nin güneyindeki Şam'a bağlı hedefleri vurmak için savaş uçakları, helikopter ve savaş uçakları kullanıldığı belirtildi. 

Hizbullah lideri Hassan Nasrallah yaptığı açıklamada, 20 Temmuz'da İsrail'in Suriye'deki saldırısında bir Hizbullah üyesinin öldürülmesinin ardından, İsrail tarafından öldürülen her kayıp için bir İsrail askerinin öldürüleceği uyarısında bulundu.

Daha önce de her ölüme karşı misilleme tehdidinde bulunan Nasrallah, "güçlü bir karar" alındığını ancak Hizbullah'ın "acelesi olmadığını" söyledi.


Etiketler:   İsrail Şam


0 Yorum

Yorum Yaz