İşgale Kapı Açan Balfour Deklarasyonu 100'üncü Yılında

İngilizler, Ortadoğu'daki kanlı emellerini gerçekleştirmek için günümüzden 100 yıl önce Balfour Deklarasyonu ile siyonistleri Ortadoğu'ya yerleştirdi. Deklarasyon sonrası gelinen süreçte ise Filistinliler çeşitli katliamlara ve asimilasyona maruz kalırken, Ortadoğu kan gölüne döndü.

İşgale Kapı Açan Balfour Deklarasyonu 100'üncü Yılında
02 Kas 2017 14:02:38

Tarihler, 2 Kasım 1917'deki Balfour Deklarasyonu ile Filistin topraklarında bir İsrail "vatanı"oluşturulmasını öngören projeye açıktan destek veren ilk büyük devlet olmuştu.  Birleşik Krallık tarafından bizzat oluşturulan bu deklarasyonda dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour'un imzası bulunmaktadır.

Uluslararası bir anlaşma statüsünde olan Balfour deklarasyonu, İngiliz Dışişleri Bakanı Arthur James Balfour siyonist kampanyanın önemli figürlerinden Lord Walter Rothschild'e yazılan bir mektupla ilan edildi.

İşgalci İsrail'in resmen kuruluşunu sağlayan Balfour Deklarasyonu ile İsrail'in bu güne kadar gelen işgal süreci uluslararası arenalarca kabul edilmiş, böylece Filistinlileri asimile ve yok etme politikası başlatılmış oldu.

Deklarasyon sonrası gelinen süreçte ise Filistinliler çeşitli katliamlara ve asimilasyona maruz kalırken, Ortadoğu kan gölüne döndü.



0 Yorum

Yorum Yaz