İslamafobik Almanya Partisi AFD'nin İslam ve Göçmen Karşıtı Seçim Vaadleri!

Almanya'da 16 yıllık Angele Merkel dönemi sona erdi. Furkan Haber, İslam ve göçmen karşıtı söylemleriyle bilinen sağ popülist Almanya Alternatif (AfD) Partisi’nin seçim vaatlerini derledi.

İslamafobik Almanya Partisi AFD'nin İslam ve Göçmen Karşıtı Seçim Vaadleri!
27 Eyl 2021 18:21:30

İSLAM VE MÜSLÜMANLARLA İLGİLİ KONULAR

AfD’nin seçim programında İslam’a ayrı bir bölüm ayrılıyor. Alman üniversitelerinde İslami teoloji kürsülerinin kaldırılması, İslam derslerinin yerine ahlak dersleri kapsamında yer alan İslam eğitiminin getirilmesi gibi vaatler sıralanıyor.  Kamu hizmetlerinde ve okullarda başörtüsü yasağının getirilmesi vadediliyor. “İslam devletleri” tarafından camilerin finanse edilmesi ve işletilmesi yasaklanması gerektiğini yer verilen parti programında, “DİTİB ile iş birliği sona erdirilmeli“ ifadeleri yer alıyor. Parti programında, “İslamofobi” veya “ırkçılık” suçlamalarıyla İslam eleştirilerinin bastırılmasının kabul edilmediği vurgulanıyor.

ÇİFTE VATANDAŞLIK

AfD nin seçim programından çifte vatandaşlık konusu geçmiyor ancak Alman vatandaşlığının değerli bir varlık olduğunun altı çiziliyor. Doğum yeri ilkesini (ebeveynlerden biri Alman olmasa bile Almanya’da doğum yoluyla Alman vatandaşlığının kazanılması) yasadan çıkarmak ve 2000 yılına kadar olduğu gibi soy ilkesine geri dönülmesi vadediliyor.

ANADİL

AfD, entegrasyonun ancak toplumun kuralları, gelenekleri ve değerleri kabul edildiğinde başarılı olabileceğine dikkat çekiyor. Alman dilinin öğrenilmesinin ana unsur olduğu aktarılıyor. AfD entegrasyonun birinci şartı olarak gördüğü Almanca eğitiminde dil bilme sınırını ise B2 dil seviyesi olarak gösteriyor.

GÖÇMENLER

AfD, göçmenlerle ilgili, Almanya’nın “iltica cenneti” konumundan çıkarılması sözünü veriyor. Sığınmanın kötüye kullanımına son verileceği belirtiliyor.

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER

AfD, Türkiye ile ilişkilerin zor olduğunu savunarak yeniden dizayn edilmesi gerektiğini düşünüyor. Türkiye’nin kültürel olarak Avrupa’ya ait olmadığını ve “İslamlaşmanın” artmasından endişe duyulduğu belirtiliyor. Ayrıca Türkiye’nin Avrupa’dan ve batılı değerler topluluğundan uzaklaştığı savunuluyor. AfD bu nedenle Türkiye’nin AB üyeliğini reddediyor ve tüm katılım müzakerelerinin derhal sona ermesini talep ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz