'İslamcı Ayrımı Yanlış, Tekkeye Mürit Aramıyoruz'

AKP'de İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor iddiasına Erdoğan, " İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki..." şeklinde cevap verdi.

'İslamcı Ayrımı Yanlış, Tekkeye Mürit Aramıyoruz'
03 Mayıs 2017 11:45:12

AK Parti’yi destekleyen yazarlar arasında bir tartışma var. Daha çok dış politika tartışması üzerinden çıktı. Sizin görüşünüzü alabilir miyiz? sorusunu üzerine Erdoğan şöyle cevap verdi:

Bahsettikleriniz arasında, kurucusu olduğum partiyi geçmişte desteklemiş olanlar bulunabilir. Ama onların bu desteklerini daha sonra da aynen sürdürdüklerini düşünmüyorum. Daha sonra ibreleri değişti. Yol arkadaşlığı, gönül arkadaşlığı önemlidir. Yol arkadaşıysan, gönül arkadaşıysan, pazara kadar değil mezara kadar gidilir. Bunların bir kısmı pazara kadar geldiler, sonra trenden indiler. Hele hele son dönemde çok çirkin, kabul edemeyeceğimiz yaklaşımlara şahit olduk... ‘İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor’ deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki... Ama bazıları işi tamamen şirazesinden çıkardı.

Etiketler:   tekke mürit


0 Yorum

Yorum Yaz