• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'ye yapacağı ziyaret için Ankara protokol yoluna asılan İsrail bayrakları, AGD'li gençler tarafından indirildi!

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'ye yapacağı ziyaret için Ankara protokol yoluna asılan İsrail bayrakları, AGD'li gençler tarafından indirildi!

Ankara’ya gelecek İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog için protokol yoluna İsrail bayrakları asıldı. Milli Görüş’ün gençlik örgütü Anadolu Gençlik Derneği üyeleri o bayrakları yırtarak indirdi.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye'ye yapacağı ziyaret için Ankara protokol yoluna asılan İsrail bayrakları, AGD'li gençler tarafından indirildi!
09 Mar 2022 11:47:29

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle 9-10 Mart’ta Türkiye’yi ziyaret edecek.

Isaac Herzog ile Erdoğan görüşmesinde, Türkiye-İsrail ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Yine görüşmelerde enerji iş birliğinin de ön plana çıkması bekleniyor.


İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, 2008'den bu yana Türkiye'yi ziyaret eden ilk İsrailli lider olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat'ta Ukrayna'ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, Herzog'un mart ayının ortalarında Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtmişti.

Herzog'un bugünkü ziyareti sırasında ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek.

Eşi Michal Herzog ile Ankara'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek olan Herzog, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet töreniyle karşılanacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelecek.

İsrail Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ofisleri koordinasyonunda düzenlendiği belirtilen ziyaret sırasında iki lider, İsrail-Türkiye ilişkileri, iki devlet ve halkları arasında çeşitli alanlarda iş birliğini genişletme potansiyeli de dahil olmak üzere çeşitli ikili konuları görüşecek.

Görüşmelerde Türkiye ile İsrail arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımların ele alınmasının yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası meselelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Bu kapsamda da Ankara’ya gelecek Isaac Herzog için protokol yoluna İsrail bayrakları asıldı.

Asılan bayraklar Milli Görüş’ün gençlik örgütü Anadolu Gençlik Derneği üyeleri tarafından asıldığı gibi yırtılarak indirildi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman bayrak asılmasına tepki göstererek, "Ankara protokol yolunda terör rejimi israilin paçavralarının asıldığını da gördük. Herzog’u karşılıyorlarmış. Yazıklar olsun size! Yazıklar olsun size! Yazıklar olsun size!" ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz