İsrail'den Hamas iddiası: Isaac Herzog liste verdi, Türkiye sınır dışı etti

Siyonist basında yer alan haberlerde Türkiye'nin İsrail'den gelen talep üzerine bazı Hamas bağlantılı kişileri sınır dışı ettiği öne sürüldü

İsrail'den Hamas iddiası: Isaac Herzog liste verdi, Türkiye sınır dışı etti
29 Nis 2022 15:17:14

Geçtiğimiz ay başında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen Siyonist Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un liste verdiği öne sürüldü.

Lübnan merkezli Al-Mayadeen'e konuşan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, Türkiye'nin geçtiğimiz haftalarda Tel Aviv'de gerçekleşen saldırıyı kınamasını eleştirdi.

İsrail merkezli Hayom gazetesinde yer alan haberde, Hamas'ın tutumuna ilişkin, "O röportaja kadar Hamas, Türkiye ile İsrail’in ilişkileri iyileştirme çabası ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınmıştı. Hamas, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Ankara’ya ziyaretini eleştirmemişti. Hamas için Türklerle karşı karşıya gelmek için bir sebep yoktu" ifadeleri kullanıldı.

HAMAS ÜYELERİ TÜRKİYE'DEN SINIR DIŞI EDİLMİŞ

Siyonist Israel Hayom'a konuşan Filistinli bir yetkili, son dönemde onlarca Hamas üyesinin Türkiye'den sınır dışı edildiğini söyledi.

Sınır dışı işlemlerinin arkasında işgalci İsrail'in olduğunu belirten Filistinli yetkili, "Türkiye onlardan gitmelerini istedi ve bu aslında son birkaç ay içerisinde oldu. Hamas'ın askeri kanadıyla bağlantılı kişiler Türkiye'den sınır dışı edildi" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Türkiye'ye bir liste verdiğini belirten Filistinli yetkili, "İsrailliler Türkiye'ye Hamas üyelerinin bulunduğu bir liste verdiler ve bu kişilerin bazılarının askeri faaliyet içerisinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine Türk yetkililer bu kişilerle iletişime geçerek, 'Burada böyle bir şey yapmayacağınıza söz vermiştiniz, o yüzden şimdi gitmeniz gerekiyor' dediler" şeklinde konuştu.

Filistinli yetkili ayrıca Türkiye'nin Hamas üst yönetimine 'ekonomik çıkarların' etkili olacağını söylediğini iddia etti.

Lübnan merkezli Al-Akhbar gazetesi de bazı Hamas üyelerinin Türkiye dışına seyahat ettikten sonra geri dönmelerine izin verilmediğini yazdı.

Geçtiğimiz ay İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Ankara'ya bir ziyaret düzenleyerek Erdoğan ile görüşmüştü. Görüşme iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz