İsrailli Vekil İtiraf Etti: Bu, Irkçı ve İstilacı Bir Hareket!

İsrail Knesset vekillerinden Zoabi, Yahudilerin Süleyman Tapınağını bulmak bahanesi ile Mescid-i Aksa'yı işgal etmeye çalıştıklarını söyledi

İsrailli Vekil İtiraf Etti: Bu, Irkçı ve İstilacı Bir Hareket!
04 Eki 2015 14:08:28

 

İsrail Meclisi Knesset vekillerinden Hanin Zoabi, "Haremin yerinde Yahudi tapınağı yok. Tapınak var bahanesi ile Mescid-i Aksa'yı işgal etmeye çalışıyorlar" dedi.

Balad partisi temsilcisi olarak Knesset'de milletvekilliği yapan Hanin Zoabi'nin Makor Rishon gazetesinde yayınlanan röportajında, "Oranın adı Mescid-i Aksa'dır. Tapınak dağı değildir. Yahudiler için orada hiçbir şey yok" dedi. "Orası sadece Müslümanlara aittir. Kudüs işgali sonrası yapılan bütün anlaşmalarda, Ürdün ve İsrail arasındaki anlaşmalarda, bu kesindir. İsrailliler Kudüs'ü işgal ettiler ancak Mescid-i Aksa'yı işgallerine izin verilmeyeceğini anladılar. Şimdi Mescid-i Aksa'yı işgal etmeye çalışıyorlar" dedi.

Zoabi "hayal kurmaya devam etsinler. Bu sadece Filistinlilere karşı bir hareket değil. Irkçı ve istilacı bir hareket." dedi.

Polis Bu hafta başında Mescid-i Aksa'da girişler ile ilgili yaptığı yanıltıcı yorumlarla gerginliğe sebep olduğu iddiasıyla Zoabi'yi suçladı.

Çarşamba günü Mescid-i Aksa ziyareti sırasında çekilen video görüntüleri sebebiyle Knesset'teki Filistinli milletvekillerinden Balat parti lideri Dr.Cemal Zahalka polis tarafından sorguya çekilmek üzere polislerce götürüldü.



0 Yorum

Yorum Yaz