İstanbul'da 57, Ankara'da 20 Furkan Gönüllüsü Hakim Karşısına Çıkacak!

Furkan Gönüllüleri, Alparslan Hoca'nın tutukluluk sürecinde başlattıkları "Özgürlük Yürüyüşleri" sebebiyle yargılanmaya devam ediyor. Bugün İstanbul'da ve Ankara'da görülecek olan mahkemelerde toplamda 77 Furkan Gönüllüsü hakim karşısına çıkacak!

İstanbul'da 57, Ankara'da 20 Furkan Gönüllüsü Hakim Karşısına Çıkacak!
23 Eki 2020 10:05:00

İstanbullu Gönüllülerin Aylar Sonra İlk Kez İfadeleri Alınacak!

Furkan Vakfı Gönüllüleri, 2 yıl önce İstanbul'da gerçekleştirdikleri "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" ve "Öncü Nesil Hocasının Yanında" yazılı atkılarıyla gerçekleştirdikleri yürüyüş sebebiyle Bugün İstanbul 43'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak. 3'üncü duruşması gerçekleşecek olan mahkemede 57 sanığın ifadesi olaydan 16 ay sonra ilk kez dinlenecek.

Polis, Namazlarına Dahi Engel Olmuştu!

Anayasal haklarını kullanarak 2 yıl önce Ekim ayında gerçekleşen İstanbul yürüyüşünde polisin haksız müdahalelerine maruz kalan vatandaşlar, yürüyüş sonrası Eminönü'nden Karaköy vapuru ile Üsküdar'a geçmiş, ardından polis zoruyla vapurdan indirilmeden tekrar Karaköy yönüne dönmüşlerdi. İçlerinde bebek ve çocukların da bulunduğu grup saatlerce soğukta bekletilmiş, namaz kılmalarına dahi müsaade edilmemişti.

20 Furkan Gönüllüsü Ankara'da Hakim Karşısına Çıkacak!

Geçen yıl Kasım ayında Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda düzenlenen basın açıklaması yaptıkları gerekçesiyle yargılanacak olan 20 Furkan Gönüllüsü vatandaş, bugün Ankara 36'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan ilk duruşmaya hazırlanıyor.

Anayasal hak olan basın açıklamasının ardından polisin, olay yerinden ayrılmak isteyen vatandaşlara yönelik "Atkısını çıkarmayanı buradan göndermeyeceğiz" tehditleri kaydedilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz