İstanbul'da asker uğurlama törenleri yasaklandı

İstanbul'da asker uğurlama törenlerine yasak geldi. Düzenleme ile askere gidecek kişilere taahhütname imzalatılarak kurallara uyacağının sözü alınacak.

İstanbul'da asker uğurlama törenleri yasaklandı
07 Tem 2020 20:58:41

Normalleşme döneminde otobüs terminallerinde, caddelerde, sokaklarda sık sık karşılaşılan askere uğurlama törenleri, kısa süreli de olsa tarihe karışıyor. Vaka sayılarının düşmemesi üzerine yeni tedbirler alınırken asker uğurlama törenlerine de bir düzenleme İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan geldi. Karara göre, konvoy ve toplu uğurlama yasaklanırken askere gidenleri sadece birinci derece akrabaları uğurlayabilecek.

İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgını nedeniyle yeni önlemler aldı. Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında olağanüstü toplanan kurul, resmi internet sitesinde yaptığı duyuruyla asker uğurlama törenlerine kısıtlama getirdiklerini, konvoy ve toplu uğurlamanın yasaklandığını belirtti.

TAAHHÜTNAME İMZALATILACAK

Buna göre askere gidenleri sadece birinci derece akrabaları uğurlayacak. Eğlence yapılmayacak ve asker yükümlüsü bu kurallara uyacağına dair taahhütname imzalayacak.




0 Yorum

Yorum Yaz