İstanbul'da kar etkisini artırdı: TIR ve kamyon girişleri durduruldu

Günlerdir İstanbul’da beklenen kar yağışı çarşamba gününden itibaren etkisi göstermeye başlamıştı. Kar yağışı gece saatlerinde de etkisini arttırdı. Tipi nedeniyle TEM Otoyolunda seyir eden araçlar sorun yaşadı. Valilik, TIR ve kamyonların kente girişlerinin durdurulduğunu açıkladı.

İstanbul'da kar etkisini artırdı: TIR ve kamyon girişleri durduruldu
11 Mar 2022 08:20:49

Megakent’te etkili olan kar yağışı gece saatlerinde de etkisini D-100 Karayolu ve TEM Otoyolunun belirli kesimlerinde etkili oldu. Zaman zaman tipinin etkili olduğu noktalarda görüş mesafesi düştü. Beyoğlu Piyalepaşa Bulvarında da Okmeydanı istikametine seyir eden araçların kar yağışı nedeniyle zorlandığı görüldü.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişi durdurulmuştur" açıklaması yaptı.
İkinci bir duyuruya kadar kamyon ve TIR'ların İstanbul içinde trafiğe çıkmalarına izin verilmeyeceği belirtilerek, hareket halinde olanların en yakın park alanı veya Otoyol Hizmet Tesislerinde (OHT) beklemeleri gerektiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yapılan uyarıda, karın etkisini arttırdığı ve önümüzdeki günlerde, karın sağanak şekilde yağmasına karşı vatandaşlara tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Etiketler:   Kar Yağışı


0 Yorum

Yorum Yaz