Kanser hastası Ahmet'in annesine yeniden yurt dışı yasağı

Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağının kaldırılması üzerinden 24 saat geçmeden yeniden yasak getirildi.

Kanser hastası Ahmet'in annesine yeniden yurt dışı yasağı
18 Şub 2020 15:13:44

Kemik kanseri Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağı ile ilgili yeni bir gelişme oldu. Hakkında soruşturma olduğu için yurt dışına çıkması yasak olan Zekiye Ataç’ın yasağını Mersin Mahkemesi dün kaldırmıştı. Karar bozuldu ve Ataç’a yeniden çıkış yasağı getirildi.

HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu da karara tepki gösterdi. Gergerlioğlu “Bu nasıl saçmalık ya..! 2 günlük sevinci mi çok gördünüz Ahmet’e, annesine, babasına, hepimize..!? Ya size çocuk hasta diyoruz, zaman az diyoruz, insaf,vicdan, merhamet diyoruz ..! Bu yanlıştan dönün, yeter artık!” diye yazdı.

Bir buçuk yıldır kemik kanseriyle mücadele eden 9 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç’ın annesi Zekiye Ataç’ın yurt dışı yasağı dün kaldırılmıştı. Ahmet, ikinci kemoterapiyi almak için Almanya Köln’deki Immun Onkologisches Zentrum’a annesiyle birlikte gidebilecekti.



0 Yorum

Yorum Yaz