• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Katar Dışişleri Bakanı: Ekonomik gidişat nedeniyle Türkiye’de ortaya çıkacak fırsatları değerlendiriyoruz

Katar Dışişleri Bakanı: Ekonomik gidişat nedeniyle Türkiye’de ortaya çıkacak fırsatları değerlendiriyoruz

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Abdulrahman El Sani, Türkiye’nin ekonomik gidişatı nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendirdiklerini ifade etti. Sani, "Bu kriz geçici bir krizdir. İnşallah aşılacaktır” dedi.

Katar Dışişleri Bakanı: Ekonomik gidişat nedeniyle Türkiye’de ortaya çıkacak fırsatları değerlendiriyoruz
06 Ara 2021 21:30:46

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Abdulrahman El Sani, Türkiye’nin ekonomik gidişatı nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendirdiklerini söyledi.

Sani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile başkent Doha'da düzenledikleri basın toplantısında, ikili görüşmelerinde Filistin meselesi, Suriye'deki gelişmeler ve Afganistan konusunun ele alındığını belirtti.

Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin stratejik ve istisnai bir ortaklık olduğunu, bu ilişkilerin her alanda gelişmeye devam ettiğini belirten Sani, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin katılımıyla yarın Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı'nın gerçekleşeceğini hatırlattı.

Katar Emiri ile Erdoğan'ın Afganistan'daki siyasi ve insani durumu da görüşeceğini dile getiren Sani, "Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısında 12 yeni anlaşmaya imza atılması bekleniyor" dedi.

Katar’ın Türkiye’deki yatırımlarının büyük ve olumlu olduğunu belirten Sani, “Bu kriz geçici bir krizdir. İnşallah aşılacaktır” ifadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz