Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin dış politikasını Putin belirliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Hükümet, 'Libya'da BM'nin tanıdığı meşru hükümetle görüşürüz' dedi. Sonra ne oldu? Putin yine davet etti ve Hafter ile masaya oturuldu. Türkiye'nin dış politikasını Putin belirliyor." dedi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin dış politikasını Putin belirliyor
17 Oca 2020 14:23:22

Türkiye'nin Libya'da taraf tutmaması gerektiği yönündeki sözlerini yineleyen Kılıçdaroğlu, "Libya'da taraf tutmayın. BM'yi göreve çağırın. Kan akmasın orada. Niye çatışıyorsunuz, barıştırın, aktör olun." çağrısında bulundu.

Ankara'nın Suriye konusunda çok ciddi açmazlarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu konudaki bütün endişelerimizi büyük bir iyi niyetle dile getirdik. Bir askerin daha burnunun kanamasını istemiyoruz. Her türlü önlemin alınmasından yanayız. Ama Suriye'de Süleyman Şah türbesinden kaçırılması bizim tarihimizde böyle bir şey yok. Terör örgütünden korkuyorsunuz, türbeyi alıp kaçıyorsunuz. Böyle bir acı tabloyu vicdanı olan herkesin tartması lazım." ifadelerini kullandı.

Dış politikada daha dikkatli bir dil kullanılması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emevi Camii'nde 24 saat içerisinde namaz kılacağız. 3 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. Daha önce savaştan kaçıp Türkiye'ye gelenler sadece Suriyeli idi. Ama İdlip'ten geleceklerin elleri kanlıdır. Asıl felaketi İdlibliler gelince yaşayacağız. Bu yorumları o bölgede yaşayan tanıyan bir arkadaşım aktardı. Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden siyaset yaptılar kendi tabanlarını korumak için."



0 Yorum

Yorum Yaz